Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kvinnen bak rattet var ubevæpnet

Hadde en ettåring i bilen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet sier de mistenker at det var en 34 år gammel tannpleier fra Connecticut som satt bak rattet på bilen som i går kveld forsøkte å kjøre ned porten på Det hvite hus, kort tid før skuddene ble avfyrt på Capitol Hill, skriver The Washington Post.

Politiet bekreftet i går kveld også at kvinnen var skutt og drept, og at det ikke var noe som tydet på at hun hadde våpen på seg. Alle skuddene som ble avfyrt, kom fra politiet.

Med seg i bilen skal kvinnen ha hatt med seg sin rundt ett år gamle datter. Barnet er uskadd.

- Hun brukte bilen som et våpen, sier en politikilde til NBC News.

- Psykiske problemer Washington Post har snakket med familiemedlemmer som stiller seg utenforstående til at 34-åringen skal ha gjort noe slikt, men bekrefter at hun kjørte en svart bil.

En venn av familien, som fungerer som en slags talsmann, forteller at familien om kort tid vil komme med en uttalelse.

Tv-kanalen NBC skriver at kvinnen skal ha slitt med psykiske problemer etter et fall for noen år siden. 

- De tror hun hadde psykiske problemer, sier Mike McCaul, sjef for House Homeland Security Committee, som har blitt oppdatert av FBI og Secret Service.

Biljakt Under politiets pressekonferanse i går kveld opplyste de at de ser på hendelsen som en enkeltstående hendelse, og det sannsynligvis ikke kan knyttes til terrorisme.

Det skal ha vært da politiet forsøkte å pågripe en person i bilen, som hadde blitt jaktet fra Det hvite hus og til Kongressen, at det ble avfyrt en rekke skudd. En politimann ble skadet i en kollisjon, mens føreren av bilen skal ha blitt truffet av skudd.

Representantene inne i Kongressen fikk beskjed om å gå i dekning og ikke forlate bygget, og utenfor flyktet livredde forbipasserende da de hørte skytingen.

Motivet for hendelsen er foreløpig ikke kjent.

Politiet på Capitol Hill frakter vekk et skuddoffer på en båre etter skyteepiosden i går. Foto: Mandel Ngan / AFP Photo
Politiet på Capitol Hill frakter vekk et skuddoffer på en båre etter skyteepiosden i går. Foto: Mandel Ngan / AFP Photo Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media