Kvinnen bak verdens største skosamling funnet død i basseng

Hadde over 14 000 skogjenstander i hjemmet sitt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Darlene «The Shoe Lady» Flynn (58) ble funnet død i bassenget hjemme hos seg selv i California, USA, mandag. Hun sto bak tidenes største skosamling, med nesten 15 000 skogjenstander.

Det melder The Press-Enterprise.

Flynns 29 år gamle kjæreste er ifølge AP pågrepet i saken, mistenkt for å ha drept henne. Flynn skal ha blitt funnet med store skader påført av en uidentifisert gjenstand, ifølge politiet.

- Alt hun snakker om er sko «Skodama» gjorde seg kjent da hun i 2006 sto med rekorden over flest skogjenstander, i Guiness' rekordbok. Den gang hadde hun 7 765 skogjenstander - siden den gang har hun doblet samlingen sin, ifølge Daily Mail.

Se videoen av skosamlingen, øverst i denne saken.

I fjor deltok hun, med skosamlingen sin, i TLC-programmet «My Collection Obsession». Den nå pågrepne kjæresten, Justin Charles Smith, deltok i programmet sammen med Flynn.

- Alt hun snakker om når hun våkner, er «sko, sko, sko». Hun har en sko-tannbørste, sko-dusjforheng.. Hun ber meg til og med om å lage skoformet frokost til henne. Jeg lager eggerøre og bacon, og når jeg legger det på asjetten former jeg det som en sko for henne, sa Smith i TV-programmet, ifølge Daily Mail.

- Trengte ikke fokusere på ektemannen Blant skogjenstandene, som består av alt fra sko-formede lamper, møbler, og sko, inneholder blant annet den ikoniske glasskoen fra «Askepott»-filmen, Dorothys røde sko fra «Trollmannen fra Oz» og flere Barbie- og Betty Boop-sko.

Hun skal ha begynt den noe spesielle samlingen etter en skilsmisse i 2001, og på bare fem år hadde hun altså verdens største.

- Jeg trengte ikke lenger å fokuserer på en ektemann lenger, og fikk tid til å fokusere på skoene. Jeg elsker å ha dem rundt meg. Jeg ser på dem hver dag, og husker hvor jeg kjøpte dem og turene jeg har vært på verden rundt, sa Flynn.