Kvinnen: «Best for deg at du ikke har HIV». Assange: «Selvsagt ikke»

Lekkasjekongen Julian Assanges svenske politirapport lekket på nettet.

AVVISER ANKLAGENE: Wikileaks-grunnlegger Julian Assange avviser de svenske anklagene om voldtekt og seksuelle overgrep. Her er han avbildet når han ankommer Belmarsh Magistrates' Court i London i dag. Foto: Reuters/Andrew Winning/Scanpix
AVVISER ANKLAGENE: Wikileaks-grunnlegger Julian Assange avviser de svenske anklagene om voldtekt og seksuelle overgrep. Her er han avbildet når han ankommer Belmarsh Magistrates' Court i London i dag. Foto: Reuters/Andrew Winning/ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den usensurerte politirapporten ble i november sendt på fax fra Julian Assanges svenske advokat Björn Hurtig til Jennifer Robinson, en av hans britiske advokater. På førstesiden står det at informasjonen er ment for «Julian Assange og ingen andre». Likevel ble rapporten, som er fylt med grafiske detaljer rundt anklagene om voldtekt og seksuelle overgrep mot to svenske kvinner, lekket på nettet i helga.

97 sider Dagbladet har lest gjennom deler av de 97 sidene, som inneholder forklaringene til de to svenske kvinnene som står bak anklagene om voldtekt og seksuelle overgrep og resultatene av en rettsmedisinske undersøkelse av et ødelagt kondom - som forøvrig er avbildet.

Mandag startet Julian Assange og hans advokaters kamp mot utleveringskravet fra svenske myndigheter, som ønsker å avhøre ham. Assange nekter for anklagene, og mener de er en del av en svertekampanje mot Wikileaks.

Politidokumentene viser hvordan Assange angivelig skal ha tvunget seg på en kvinne identifisert som «Miss W.» i internasjonale medier mens hun sov - uten komdom.

«Lot han fortsette» Tidligere på kvelden skal de ha hatt sex tre ganger med kondom, og i dokumentet står det at hun «senere våknet til at han trengte seg inn i henne».

BEVISMATERIALE: Dette er en del av bevismaterialet i saken.
BEVISMATERIALE: Dette er en del av bevismaterialet i saken. Vis mer

Da hun oppdaget det skal hun ha spurt «Are you wearing anything?» (Har du på deg noe/hva bruker du?, red. adm.), og fikk «You» (deg, red. adm.) til svar. Hun skal så fulgt opp med «You better not have HIV» (best for deg at du ikke har HIV, red. adm.), noe Assange umiddelbart svarte «Of course not» (selvfølgelig ikke, red. adm.).

«Hun kjente at det var for sent. Han var allerede inni henne og hun lot han fortsette,» står det i politirapporten, i tillegg til at man kan se tydelige pennmerker fra advokat Hurtig som understreker at «hun lot han fortsette».

- Bra land å ha barn i Etterpå skal kvinnen ha sagt at hun kunne komme til å bli gravid, noe han skal ha tatt lett på og svart at Sverige er et bra land å ha barn i. De to skal deretter ha hatt en humoristisk tone, og tullet om at barnet skulle hete Afghanistan.

Timer etterpå skal hun ha snakket med venner og bekjente om det som hadde skjedd, og bestemte seg senere for å melde i fra om det som hadde skjedd.

SENDER: Julian Assanges svenske advokat Björn Hurtig sendte den lekkede Fax-meldingen. Foto: Leif R Jansson / Scanpix
SENDER: Julian Assanges svenske advokat Björn Hurtig sendte den lekkede Fax-meldingen. Foto: Leif R Jansson / Scanpix Vis mer

I avhøret kommer det fram at Assange overfor denne kvinnen skal ha fortalt at han hadde ligget i samme seng som den andre kvinnen som står bak beskyldningene i saken, men ha påstått at hun var interessert i kvinner og var lesbisk.

Den andre kvinnen, som Assange angivelig skal ha omtalt som lesbisk, kalt «Miss A.» i internasjonale medier, har beskyldt Assange for å ha ødelagt kondomet med vilje etter at hun gjorde det klart at hun bare ville ha sex med ham dersom han brukte beskyttelse.

Politirapporten inneholder en rettsmedisinske undersøkelse som slår fast at kondomet ikke hadde blitt ødelagt av saks eller kniv, men at kondomet hadde blitt revet i stykker.

MOTTAKER: Julian Assanges (t.h) britiske advokat, Jennifer Robinson, sto som mottaker av den lekkede Fax-meldingen. Her er hun avbildet sammen med Assange på vei inn til Belmarsh Magistrates' Court i dag. Foto: AFP Photo/Carl Court/Scanpix
MOTTAKER: Julian Assanges (t.h) britiske advokat, Jennifer Robinson, sto som mottaker av den lekkede Fax-meldingen. Her er hun avbildet sammen med Assange på vei inn til Belmarsh Magistrates' Court i dag. Foto: AFP Photo/Carl Court/Scanpix Vis mer

Dagbladet fulgte høringen i London i dag.

LEKKET: Politirapporten  om Julian Assange.
LEKKET: Politirapporten om Julian Assange. Vis mer