LØVEANGREP: Det skal ha vært flere løveangrep i byen Kariba i Zimbabwe den siste tida. Lokale myndigheter har slått løvealarm. Denne løven ble avfotografert i det samme området i januar i år, men det er uklart om den er en drapsløve. Foto: AP / Tsvangirayi Mukwazhi / NTB scanpix
LØVEANGREP: Det skal ha vært flere løveangrep i byen Kariba i Zimbabwe den siste tida. Lokale myndigheter har slått løvealarm. Denne løven ble avfotografert i det samme området i januar i år, men det er uklart om den er en drapsløve. Foto: AP / Tsvangirayi Mukwazhi / NTB scanpixVis mer

Kvinnen ble drept mens mannen klarte å flykte fra løva

Flere drept og angrepet av løver i Zimbabwe.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det er full alarmberedskap i byen Kariba i Zimbabwe etter at to personer  ble angrepet og  drept av ville løver i byen i går.

USA Today viser til nyhetsbyrået AP som melder at nasjonalparken og dyrevernmyndighetene i landet har delt ut løpesedler og informert med ropert i gatene for å advare mot mulige løveangrep i området.

Tirsdag ble en kvinne drept, mens en mann klarte å flykte fra løveangrepet. Lokale myndigheter ber folk om å ikke vandre rundt om natta eller gå gjengrodde stier der løvene kan luske.

Ifølge AP er det svært sjelden at løver nærmer seg menneskebebodde områder, men det har vært flere dødsfall etter at elefanter har kommer for nære. Ofrene i de sakene skal som regel ha vært fulle folk på vei fra bar om nettene.

Løpesedlene til myndighetene advarte også et voksende miljø av kristne grupper og religiøse sekter som holder til utendørs. Disse er bedt om ikke å holde bønnemøter i tykk vegetasjon, skriver avisa.

Medier fra Zimbabwe spekulerer i at paret som ble angrepet, der mannen kom seg unna, skal ha blitt angrepet mens de angivelig skulle hatt sex i det fri. Det er ikke bekreftet.

Huffington Post bemerker samtidig at et elskende par skal ha blitt angrepet tidligere en gang, for snart 11 år siden i 2002 i en Tanzania.

BBC skrev da om hendelsen.

PÅ VAKT: Viltjegere patruljerer området i området i Kariba i Zimbabwe. Foto: AP / Tsvangirayi Mukwazhi / NTB scanpix
PÅ VAKT: Viltjegere patruljerer området i området i Kariba i Zimbabwe. Foto: AP / Tsvangirayi Mukwazhi / NTB scanpix Vis mer