Kvinnen ble funnet 200 meter fra populær turistattraksjon

Politiet sperret av stort skogsområde i Ålesund mens de ventet på Kripos-eksperter.

SIKRET ÅSTEDET: Lokalt politi la i ettermiddag en stor presenning over funnstedet og sperret av et stort område i skogen i påvente av tekniske undersøkelser. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG
SIKRET ÅSTEDET: Lokalt politi la i ettermiddag en stor presenning over funnstedet og sperret av et stort område i skogen i påvente av tekniske undersøkelser. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUGVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ÅLESUND/OSLO (Dagbladet): Alt tyder på at det var den savnede studenten Anja Weløy Aarseth (21) som i 13-tida i dag ble funnet død ved en tursti i Ålesund - med skader som tyder på at hun ble drept.

Politiet jakter på en ukjent gjerningsperson, og tre taktiske etterforskere fra Kripos leder nå an i det som trolig blir den mest omfattende drapsetterforskningen i Norge siden Sigrid-saken i Oslo.

Like ved utsiktspunkt Den døde kvinnen ble funnet bare noen meter fra en bred tursti som går et kort strekk fra bilveien gjennom området til den kjente Fjellstua. I tillegg til å romme kafé og selskapslokaler er stedet et utsiktspunkt over Ålesund og frekventeres av både utenlandske og norske turister.

Funnstedet ligger bare rundt 200 meter fra Fjellstua og mindre enn 100 meter fra bilveien.

I tillegg til å være tilgjengelig fra bilveien og de populære turstiene gjennom skogen, går de kjente bytrappene fra Fjellstua ned til selve byen.

Funnet med hund Funnstedet ligger midt i leteområdet, og mannskaper har trolig passert den aktuelle stien flere ganger mens det ble gjort «grovsøk» langs antatte joggeruter. Disse søkene gikk imidlertid ikke ut i selve terrenget i særlig grad.

Kvinnen ble til slutt funnet av en hundefører fra Norske Redningshunder som deltok i det såkalte finsøket i dag.

- Jeg bare holdt avstand etter funnet og meldte det med en gang inn til KO (leteaksjon-ledelsen ved koordineringspunktet, red. anm). Jeg ville ikke ødelegge noe som helst for politiet, sier hundeføreren til Dagbladet.

Hun vil ikke si noe om selve funnet av respekt for etterforskningen, men forteller at frykten for at noe kriminelt hadde skjedd hadde tatt tak i letemannskapene etterhvert som tida gikk.

- Jeg hadde tenkt tanken, siden den savnede kvinnen ikke hadde noen historikk som skulle tilsi en annen forklaring, sier hundeføreren.

- Kartlegger alle Før kvinnen ble funnet hadde politiet ingen indikasjoner på at det dreide seg om en kriminalsak, og etterforskerne starter trolig på bar bakke i jakten på gjerningspersonen.

Politiadvokat Ynge Skovly bekrefter at etterforskerne har begynt arbeidet med å pusle på plass en oversikt over hver eneste person som har oppholdt seg i det aktuelle området rundt gjerningstidspunktet. Om det dukker opp beskrivelser av turgåere eller andre personer som ikke har meldt seg selv til politiet, kan disse bli sentrale i jakten.

KJENT UTSIKTSPUNKT: Fjellstua er både en turistattraksjon og populær blant ålesundere. Bygget fungerer blant annet som restaurant og selskapslokaler. Foto: Fridgeir Walderhaug
KJENT UTSIKTSPUNKT: Fjellstua er både en turistattraksjon og populær blant ålesundere. Bygget fungerer blant annet som restaurant og selskapslokaler. Foto: Fridgeir Walderhaug Vis mer

- Vårt siktemål er å kartlegge alle bevegelser der oppe. Derfor har vi bedt alle om som har vært der i det aktuelle tidsrommet å melde seg, sier Skovly til Dagbladet.

Kartleggingsjobben kan bli enorm.

- Det var fint vær denne dagen og det var nok mye folk i turområdet, sier Skovly.

Finkjemmer funnstedet for spor I kveld ankom kriminalteknikere fra Kripos Ålesund, men det er uklart når de vil starte sine undersøkelser.

Lokale politifolk har i dag bare sikret funnstedet og «fryst» området i påvente av Kripos og det er derfor ikke endelig klarlagt om kvinnen ble drept eller på annen måte utsatt for vold som ledet til dødsfallet.

- Funnstedet skal finkjemmes. Det er viktig at det er mest mulig uberørt fram til Kripos-teknikerne får undersøke det, sier Skovly til Dagbladet.

LETT TILGJENGELIG: Funnstedet er i en slak skråning like ved turstien som er en «snarvei» fra bilveien til Fjellstua. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG
LETT TILGJENGELIG: Funnstedet er i en slak skråning like ved turstien som er en «snarvei» fra bilveien til Fjellstua. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG Vis mer