- Kvinnen ble utsatt for en kriminell handling

Politiet jakter ukjent gjerningsmann.

KRIMINELL HANDLING: Politiet mener det er grunn til å tro at kvinnen ble utsatt for en kriminell handling. Her holder politiadvokat Yngve Skoly, stabsjef Ingmar Farstad og stasjonssjef Oddbjørn Solheim pressekonferanse. Foto: Fridgeir Walderhaug/Dagbladet
KRIMINELL HANDLING: Politiet mener det er grunn til å tro at kvinnen ble utsatt for en kriminell handling. Her holder politiadvokat Yngve Skoly, stabsjef Ingmar Farstad og stasjonssjef Oddbjørn Solheim pressekonferanse. Foto: Fridgeir Walderhaug/DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ÅLESUND/OSLO (Dagbladet): Anja Weløy Aarseth (21) er trolig kvinnen som ble funnet død på byfjellet Akslafjellet, melder politiet på en pressekonferanse - siden kvinnen er den eneste som er savnet i området.

- En av våre tjenestemenn med hund gjorde funn. Vi kan ikke gå ut med en sikker identifikasjon, men vi vet at det bare er en savnet i dette området, sier politiadvokat Yngve Skovly.

Politiet: Utsatt for kriminell handling Politiet tror det ligger en kriminell handling bak funnet.

- Alt tyder på at vi står overfor en kriminell handling. Vi kan ikke utdype dette ytterligere, sier  Skovly videre.

- Vi står overfor en ukjent gjerningsmann. Vi gjentar at vi ønsker tips fra alle som har vært i området fra klokka 17 onsdag. Spesielt fra noen som kan ha sett den savnede eller andre, sier han videre.

Hun ble funnet i terrenget - det er årsaken til at hun ikke ble funnet under det såkalte grovsøket, der letemannskaper gikk langs sti eller vei. Kvinnen er ikke fraktet ut fra området. Politiet ønsker ikke gå ut med nøyaktig hvor kvinnen ble funnet, men ifølge Sunnmørsposten har de sperret av et område ved en bunker.

Høyt trykk i leteaksjonen Stabsjef Ingvar Farstad redegjorde for leteaksjonen:

- Vi startet leteaksjonen etter at vi fikk en melding om den savnede torsdag kveld. Hun ble sist sett på sin bopæl klokka 19. Cirka to og en halv time etterpå fant vi bilen hun hadde brukt. Så startet vi en leteaksjonen. Det har vært høyt trykk i leteaksjonen. Det er et stort område som er gjennomsøkt, og vi har hele tiden lett etter en kvinne som er i live, sa han videre.

FORSVANT: Flere hundre personer deltok i leteaksjonen etter at 21 år gamle Anja Weløy Aarseth fra Bergen forsvant i byfjellområdet Aksla i Ålesund. Kvinnen ble sist sett onsdag kveld.
Foto: Politiet / NTB scanpix
FORSVANT: Flere hundre personer deltok i leteaksjonen etter at 21 år gamle Anja Weløy Aarseth fra Bergen forsvant i byfjellområdet Aksla i Ålesund. Kvinnen ble sist sett onsdag kveld. Foto: Politiet / NTB scanpix Vis mer

- Strategien var et grovsøk først for å raskt kunne gjøre funn. Det ga ikke resultat og vi startet derfor finsøk. Det har vi gjort i går og i dag. Vi gjorde et funn i dag. I det så startet en annen fase.

Like før klokka 13 ble en kvinne funnet død. Flere hundre personer har vært med i leteaksjonen etter 21-åringen.

Politiet sperret av store områder rundt stedet kvinnen ble funnet død.

FUNNET DØD: En kvinne ble funnet død i området 21 år gamle Anja Weløy Aarseth har vært savnet.

Foto: Fridgeir Walderhaug/Dagbladet
FUNNET DØD: En kvinne ble funnet død i området 21 år gamle Anja Weløy Aarseth har vært savnet. Foto: Fridgeir Walderhaug/Dagbladet Vis mer