SAK: En kvinne i 20-årene har gått til sak mot en lege etter at hun hevder han befølte henne og slikket henne på brystene. Illustrasjonsfoto: Mikael Fritzon / TT / NTB Scanpix
SAK: En kvinne i 20-årene har gått til sak mot en lege etter at hun hevder han befølte henne og slikket henne på brystene. Illustrasjonsfoto: Mikael Fritzon / TT / NTB ScanpixVis mer

Kvinnen i 20-årene ble livredd. Hevder legen slikket henne på brystene

Mener selv han har en god forklaring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En svensk kvinne i midten av 20-årene har gått til sak mot en lege ved et sykehus i Sverige.

Hun forteller at hun søkte medisinsk hjelp på grunn av kraftig hodepine. På akutten ble hun tatt inn til en lege som klemte henne på magen, før han så ba om å få kjenne på brystene hennes. Det skriver Aftonbladet.

Kvinnen tenkte at dette var standard prosedyre, og trakk derfor opp BH'en. Hva som så skjedde, er kvinnen og legen uenige i.

Kvinnen har i forhør med politiet forklart at legen tok tak i brystene hennes og kløp henne i brystvortene. Han skal så ha kommet med seksuelle tilnærmelser, før han bøyde seg fram og slikket henne på brystene.

- Mumlet noe om tabletter

Kvinnen, som ble livredd, var oppløst i tårer da hun fortalte en sykepleier om hva som hadde skjedd.

Sykepleieren lovte at kvinnen aldri skulle behøve å treffe legen igjen, og fikk henne innlagt under hemmelig navn, men samme kveld oppdaget hun igjen legen ved siden av senga til kvinnen.

- Han mumlet noe om tabletter, sa sykepleieren i avhør, og forklarte at det ikke er prosedyre for akuttleger å oppsøke pasienter som ligger inne til overvåkning.

Nekter

Denne uka ble legen tiltalt for seksuelt overgrep. Han benekter at han har gjort noe straffbart, og i avhør har han forklart at han klemte på brystene til den unge kvinnen fordi han «er interessert i plastisk kirurgi, og vurderer om han skal skaffe brystimplantat til sin kone».

Overfor sin egen overordnede skal han ha forklart at han kanskje «parkerte seg litt for lenge», men han nekter for å ha slikket på brystene til kvinnen.

- Nei, det har jeg ikke gjort. Hun prøver bare å få oppmerksomhet, sier han.

Den mistenkte legen ble umiddelbart avskjediget fra akuttmottaket, og jobber nå ved et annet sykehus.