Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kvinnen i 90-åra så dyna var blitt brun da hun gikk for å legge seg. Så reddet hun huset sitt fra brann

- Hun var veldig snarrådig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En kvinne i 90-åra i Porsgrunn reddet natt til tirsdag en brann fra å oppstå i sin egen bolig gjennom en snarrådig handling.

Det var klokka 00.21 natt til tirsdag det begynte å brenne i eneboligen på Osebakken, der kvinnen bor aleine.

Hun kom inn på soverommet og skulle til å legge seg. Da så hun at dyna og varmeteppet hun hadde i senga var i ferd med å ta fyr. Det var røyktuvikling på soverommet, og dyna hadde begynt å bli brun.

- Det var mulig det hadde brent litt. Det hun gjorde, var å nappe ledningen ut av veggen og røske med seg både dyne og varmeteppe. Hun fikk lagt det i badekaret, dynket det med vann og sørget dermed for slukking, sier operasjonsleder i Telemark-politiet Vidar Aaltvedt til Dagbladet.

Kvinnen ble selv ikke skadd, men det var kraftig røykutvikling i huset. Det var i natt ikke beboelig.

- Hun handlet veldig resolutt. Det er ikke alle 90-åringer forunt å være i form til å klare noe slikt. Det er ikke noe skader på henne, sier Aaltvedt.

- Hun var veldig snarrådig og reddet huset fra å få større skader.

Ifølge operasjonslederen kom kvinnen seg ut av huset på egenhånd, og fikk varslet naboer som ringte nødetatene. Kvinnen tilbringer natta hos familie i Porsgrunn.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling