KOMISK: Det var ikke mange som klarte å holde maska da professoren som ble intervjuet på direkten av BBC plutselig fikk uventet selskap. Så eskalerer situasjonen. Video: BBC Vis mer

Historien bak viralvideoen

Kvinnen i bakgrunnen er ikke en barnepike. Hvorfor antar alle at hun er det?

En professor blir intervjuet på direkten, da han plutselig får uventet selskap. Nå kommer reaksjonene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En professor blir intervjuet på direkten, da barna hans avbryter faren sin, midt under det direktesendte BBC-intervjuet.

Videoen øverst i saken har spredd seg som ild i tørt gress de siste dagene, nå har den skapt debatt.

Under direktesendingen med BBC World News skulle professoren snakke om den nylig avsatte presidenten i Sør-Korea, og relasjoner mellom Nord- og Sør-Korea, da intervjuet ikke gikk helt etter planen.

En asiatisk kvinne kommer deretter desperat, løpende inn i rommet, i et komisk forsøk på å redde situasjonen. Hun klarer til slutt å få barna ut av rommet, og intervjuet fortsetter etter en ydmyk unnskyldning fra professoren.

Kvinnen i videoen er ikke en «nanny»

Flere medier som delte videoen antok at kvinnen i bakgrunnen var en barnepike, men det er ikke sannheten.

Mannen i videoen er Robert E. Kelly, en professor i internasjonale relasjoner, ved Pusan Nastional University i Sør-Korea. Kvinnen i videoen er kona hans, Jung-a Kim, som er sør-koreansk.

Og på Twitter, der begynte reaksjonene å komme:

#NotTheNanny

For et par år siden publiserte en skribent for nettstedet xoJane en artikkel med tittelen «Nope! Jeg er ikke barnepasseren, kun en svart mor, takk».

Artikkelen skapte stor blest, og skribenten oppfordret leserne sine til å tvitre om sine egne raseblandede familier ved å bruke hashtaggen #NotTheNanny.

Etter gårsdagens viralhit, der mediehus på mediehus antok at kvinnen i videoen var en barnepike, har hashtaggen igjen fått nytt liv på Twitter.

Videoen har også ført til en ny Twitter-debatt, nemlig faktiske «nanny»-er som nå føler at det å være en barnepike blir framstilt som noe mindreverdig. Den nye hashtaggen, #BeingANannyIsNotAnInsult, har nå begynt å florere på Twitter.

Twitterbrukeren @sidehustlebae skriver:

- Hey #NotTheNanny-tvitrere. Noen av oss ER barnepiker, DINE barnepiker, faktisk. Vi tar vare på barna dine hver dag. #BeingANannyIsNotAnInsult.