Kvinnen i Giske-videoen til NRK: - Ser verre ut enn det var

- Vi tok kontakt, ikke omvendt. Vi opplevde det som uproblematisk og greit, sier kvinnen i Giske-videoen ifølge NRK.

Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag kveld ble det kjent at Arbeiderpartiets partisekretær Kjersti Stenseng denne uka mottok en bekymringsmelding om Trond Giskes oppførsel overfor en ung kvinne. Bekymringsmeldinga kom samme dag som Giske ble innstilt til et nytt toppverv i Trøndelag AP, skriver VG, som først omtalte varselet.

Bekymringsmeldingen kommer som en reaksjon på en video. Dagbladet har sett videoen, som viser at Giske henger over ryggen til en kvinne i 20-åra og holder hånda rundt hennes hofteparti, mens de danser i noen sekunder, før Giske tilsynelatende trekker seg unna. Begge smiler på videoen.

Nå tar imidlertid kvinnen som vises på videoen bladet fra munnen. Overfor NRK gir hun tydelig uttrykk for at det hele var uproblematisk og greit.

– Videoen ser verre ut enn det var. Det var ikke noe mer enn en dans. Det var vi som tok kontakt med han, ikke omvendt. Det var ikke noe annet enn hyggelig tone. Vi opplevde det som uproblematisk og greit, og han gikk vel fra utestedet før vi gjorde, sier hun til NRK.

Trond Giske har ikke besvart Dagbladets henvendelser torsdag kveld. Til NRK sier han følgende:

- Det kvinnen sier stemmer med min oppfatning, og både familien min og meg setter pris på at de sier fra.

Den omtalte videoen ble ifølge VG tatt opp ved 02-tida natt til søndag på Bar Vulkan i Oslo.

Varslet ikke selv

Kvinnen har ikke selv varslet om episoden. Det var nestleder i Fagforbundet Sykehus og helse Oslo, Knut Sandli, som sendte inn bekymringsmeldingen.

Han fortalte Dagbladet tidligere i kveld at han ble «forbanna» da han så videoen.

- Jeg tenker at sånn gjør ikke voksne menn, og i alle fall ikke folk med tillitsverv. Så enkelt er det, sa Sandli til Dagbladet.

Når Dagbladet kontakter ham og spør hva han tenker om kvinnens egen forklaring, ønsker han ikke å gi noen ny uttalelse.

- Nei, jeg har ikke noen kommentar til det, sier han.

- Foruroligende

Onsdag ble Giske enstemmig innstilt som styremedlem i Trøndelag Ap, samt som medlem i arbeidsutvalget. Samme dag forfattet Sandli følgende bekymringsmelding, som ble sendt på e-post til partisekretær Kjersti Stenseng:

«I går fikk jeg se en dypt foruroligende videosnutt. Den viste Trond Giske, åpenbart beruset, i ferd med å beføle en ung kvinne på et utested i Oslo. Denne skal ha blitt filmet natt til søndag denne uka. Som mangeårig tillitsvalgt i en stor fagforening som nå skal inn i en valgkamp, finner jeg en slik oppførsel uforenlig med arbeiderbevegelsens verdier. Hadde dette vært et engangstilfelle ville jeg nok ikke reagert så sterkt på dette, men jeg er klar over at dette er en type opptreden som har pågått i en årrekke. Når han nå i tillegg blir innstilt til å sitte i landsstyret for Arbeiderpartiet, må jeg si at det vil svekke våre muligheter til å kunne stille opp for partiet slik vi vanligvis pleier å gjøre».

- Ikke en glipp

Tidligere torsdag kveld understreker Sandli overfor Dagbladet at det er historien med varsler mot Giske det siste året, som gjør at han reagerte så sterkt da han så videoen.

- Det handler om forhistorien. Dette er ikke en glipp. Det er gjentakende oppførsel, sier Sandli og legger til:

- Han må se til å skjerpe seg. Egentlig bør han ikke ha noen tillitsverv når han oppfører seg slik, sier Sandli.

- Dagbladet har sett videoen. I løpet av det korte klippet er det vanskelig å slå fast at Giske gjør noe mot kvinnens vilje. Hva er det ved videoen som opprører deg?

- Disse unge jentene må få lov til å gå på byen uten å bli tafset på av gamle griser. Det må være regelen, og det bør vi menn begynne å stå opp for.

Sandli mener videoen viser at Giske ikke er klar for nye tillitsverv.

- Det viser nøyaktig det motsatte, og det var nettopp derfor jeg sendte varselet, sier han.

VG har også tidligere snakket med kvinnen som vises på videoen, som da hadde følgende å si om episoden:

- Vi danset og hadde det hyggelig, så ble det litt mye, så jeg og venninnen min dro derfra.

Dagbladet kjenner identiteten til kvinnen som er med i videoen, men har foreløpig ikke lyktes med å få en kommentar fra kvinnen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer