Siktet for å ha drept ekskona

Kvinnen kontaktet politiet om konflikt - nå er eksmannen siktet for drap

Politiet vil ikke svare på om mannen var ilagt besøksforbud.

DØD: Politiet fant mandag morgen en død kvinne i en bolig like ved Strømmen stasjon. Foto: Bjørn Langsem
DØD: Politiet fant mandag morgen en død kvinne i en bolig like ved Strømmen stasjon. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

STRØMMEN (Dagbladet): Mandag morgen rykket politiet ut til det de omtaler som «en alvorlig straffbar handling» i en bolig på Strømmen i Akershus. Flere personer hadde da sett en blodig mann med kniv gå utenfor et boligbygg ved Strømmen stasjon.

Mannen skal ha sagt at han hadde drept noen.

Da politiet kom til stedet få minutter seinere, viste det seg at en kvinne midt i 30-åra var død. På stedet fant politiet også en mann i 30-åra, som var blodig på hender og føtter.

Mannen ble pågrepet og siktet for drap på kvinnen, og sitter nå i politiarresten i Lillestrøm - hvor han etter planen blir avhørt mandag kveld.

ALVORLIG HANDLING: En kvinne i 30-åra er funnet død på Strømmen i Akershus, etter at politiet ble tipset om «en alvorlig straffbar handling». Reporter: Ralf Lofstad. Video: Siv Johanne Seglem / Dagbladet Vis mer

Vitner til drapet

Naboer Dagbladet snakket med mandag, var rystet etter hendelsen i det til vanlig stille nabolaget.

- Dette er et rolig nabolag. Noe slikt har aldri skjedd her før, sier en middelaldrende mann.

Området rundt blokka var avsperret mens politiets kriminalteknikere arbeidet i leiligheten. I 13-tida ble den avdøde kvinnen fraktet bort fra åstedet.

Politiet mener å ha kontroll på drapsvåpenet, men ønsker ikke å si mer om dette før siktede er avhørt. I tillegg til avhør av siktede, prioriterer politiet å få avhørt vitner som skal ha sett deler av drapshandlingen.

- Det vi vet er at det er flere meldere. Vi tror nå at det finnes vitner som har sett deler av det, og det er derfor planlagt avhør av disse i dag, sier politiadvokat Guro Holm Hansen til Dagbladet.

- Var i konflikt

Fornærmede og siktede er tidligere ektefeller, og har et barn sammen. Barnet, som ifølge Hansen ikke var vitne til hendelsen, er ivaretatt av politiet og barnevernet.

- De har tidligere vært gift, men har i nyere tid vært registrert på hver sin adresse. Vi vet foreløpig ikke nøyaktig tidspunkt for bruddet. Det er noe vi må undersøke nærmere, sier Hansen.

VITNER: Innsatsleder Knut Hammer forteller at de har snakket med vitner, etter at en kvinne ble funnet død på Strømmen i Akershus. Video: Bjørn Langsem. Reporter: Ralf Loftstad Vis mer

Mannen har historikk hos politiet fra tidligere, men Hansen ønsker ikke å si noe om hva slags saker det er snakk om. Politiet er videre kjent med at det har vært en konflikt mellom siktede og avdøde. I forbindelse med konflikten skal også politiet ha blitt innblandet.

- Vi vet at det er noe tidligere historikk. Det har vært kontakt med politiet etter en konflikt mellom de to, sier Hansen.

- Har mannen vært ilagt besøksforbud? Har kvinnen hatt voldsalarm?

- Dette er detaljer jeg verken kan bekrefte eller avkrefte, sier Hansen.

Ransaking

Politiets krimteknikere jobbet mandag ettermiddag på det antatte åstedet.

- Vi er i gang med krimtekniske undersøkelser på formentlig åsted. I tillegg blir det gjennomført vitneavhør og rundspørring, samt ransaking på siktedes adresse, opplyser politiadvokaten.

Øst politidistrikt har ikke bedt om bistand fra Kripos i forbindelse med etterforskningen.

Det har foreløpig ikke lykkes Dagbladet å få en kommentar fra mannens forsvarer, advokat Dag Svensson.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer