Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kvinnen kvalt før brannen

Trebarnsmora Gunnvor Sivertzen var allerede død da brannen startet på Haramsøya mandag. Hugo Hector Miranda og parets tre barn døde av kullosforgiftning, opplyste politiet i ettermiddag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet mener Hugo Hector Miranda (44) selv drepte Gunnvor Sivertzen (37) før han tente på huset. De opplyser at hun var kvalt og påført store skader i ansiktet.

I går kom det fram at Sivertzen ringte sin advokat kort tid før brannen for å hindre mannen adgang til huset. Han skal ha truet med å drepe hele familien. Politiet får skarp kritikk for ikke å ha gjort nok for å sørge for at Miranda ikke kom i nærheten av huset. Han hadde besøksforbud, men politiet rakk ikke forkynne det før det var for sent.

Alle fem døde

Tirdag døde også lille Hector Simon (5) på Haukeland sykehus av røyk- og brannskader, etter å ha kjempet tappert for livet i over et døgn. Den ufattelige tragedien har dermed krevd livene til hele familien på fem personer. Både storebror Hugo Ariel (7) og søstera Maria Alexandra (3) mistet livet under branntragedien mandag, sammen med foreldrene.

- Jeg hadde en kort telefonsamtale med Gunnvor Sivertzen like før det skjedde. Etter avtale skulle hun ringe tilbake til meg 20 minutter seinere. I stedet kom beskjeden om den ufattelige tragedien, sier advokat Odd H. Hovde i Ålesund.

Torturoffer fra Chile

- Etter tolv år i politiet trodde jeg at jeg hadde opplevd det meste, men dette er en tragedie som overgår alt. Jeg vil ikke bidra til å fordele skyld i denne saken, sier Hovde.

For naboer og venner skal familieforholdene ha virket fredelige og normale, men tirsdag ble det kjent at Gunnvor Sivertzen 24. juni tok kontakt med politiet med ønske om å holde mannen unna hjemmet.

44-årige Hugo Hector Miranda var torturoffer fra Chile, og skal den siste tida ha fått psykiatrisk behandling for det han opplevde. Vitner har forklart at han har bodd i et telt ved sjøkanten på et jorde like foran hjemmet.

Truet familien på livet

Søndag skal han ha høytrykksvasket og spylt hele bolighuset utvendig. Barna skal ha deltatt i dette arbeidet.

- Noen ganger kan alt se ut til å være i orden, men plutselig kommer det en eksplosjon, sier politiinspektør Olav Aarø, som leder etterforskningen på sunnmørsøya.

Ifølge VG skal familiefaren ha truet hele familien på livet bare to uker før brannen som utryddet hele familien.

- Jeg skal ta hele familien med meg inn i evigheten, skal mannen ha sagt til sin samboer fordi hun ønsket å bryte ut av forholdet, ifølge VGs kilde.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media