Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kvinnen skriker av sjokk idet dette «kjæledyret» ramler av en bil på motorveien i Qatar

National Geographic: - En gepardunge selges for over 80 000 kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En tiger skapte stor oppstandelse da den i dag ble observert på en motorvei i Qatars hovedstad Doha, melder blant annet Al Jazeera. Katten antas å være et kjæledyr, og hadde en lang kjetting festet til halsen.

Sosiale medier flommet over av både video og bilder etter som dyret beveget seg mellom bilene på den høyt trafikkerte veistrekningen Doha Expressway.

Se klippet øverst i saken.

Vis mer

Eieren skal fortsatt være ukjent, men av videoklippene kan man tydelig observere at tigeren ruller bortover asfalten, angivelig etter å ha forlatt en lastebil med åpen bakluke. Man skal raskt ha fått kontroll på kattedyret som er tydelig stresset og forvirret.

Ifølge Al Jazeera er det ulovlig å holde ville dyr som kjæledyr i Qatar, men det er imidlertid ikke uvanlig å se menneskeeide løver, tigere og geparder i de rike oljestatene rundt Persiabukta.

Til tross for at ulovlige kjæledyr straffes med fengsel og bøter på mellom 275 og 2750 dollar skal håndhevingen av lovverket være lavt prioritert av myndighetene.

Instagram og Twitter flommer over av brukerprofiler hvor angivelig rike arabere publiserer skrytevideoer og bilder av kjæledyrene sine, som fungerer som statussymboler.
 
The Guardian har tidligere omtalt hvordan smugling av geparder til golfstatene driver rasen mot utryddelse.

Interpol estimerer at ulovlig dyrehandel står for en omsetning på mellom 10 og 20 milliarder dollar på verdensbasis. Noe som plasserer geskjeften rett bak narkotika, menneskesmugling og våpenhandel i verdi.

Ifølge National Geographic selges en gepardunge for så mye som 10 000 dollar, rundt 85 000 kroner, på det svarte markedet.