Kvinnen sluknet etter en drink som smakte rart. Så våknet hun naken med to menn

Tre menn dømt for gruppevoldtekt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To menn er dømt til fem år og fire måneders fengsel etter en gruppevoldtekt av en kvinne i Halden i fjor sommer. En tredje mann er dømt til tre år og åtte måneders fengsel.

Halden tingrett har også dømt mennene til å betale til sammen 400.000 kroner i erstatning til kvinnen, melder NRK.

Den voldtatte kvinnen møtte en av mennene på et utested i Halden og takket ja til en invitasjon om å bli til et annet sted for å spise. Der befant de to andre mennene seg.

Hun har forklart at hun reagerte på smaken på en drink hun fikk, og at hun etterpå følte seg uvel, som om hun var i ferd med å besvime. Hun våknet nesten naken med to av mennene foran seg før hun igjen sluknet. Neste morgen våknet hun på en madrass med den tredje mannen ved siden av seg.

Det er funnet DNA-spor fra alle mennene på kvinnens truse, men de tre, som er i alderen 35 til 44 år, hevder alle at kvinnen hadde tatt initiativet eller vist interesse for dem. Retten trodde ikke på forklaringene deres om at den seksuelle omgangen var frivillig. Blant annet vises det til at de tre har endret forklaringer flere ganger, og at det ikke er samsvar mellom forklaringene.

Tingretten fant det bevist at to av mennene, en 35-åring og en 36-åring, hadde samleie med kvinnen, og disse ble dømt til fem år og fire måneders fengsel. Retten mener det kun er bevist seksuell omgang, men ikke samleie mellom den tredje mannen og kvinnen. Hans straff ble satt til tre år og åtte måneders fengsel.

(NTB)