Kvinnen snakker i avhør

I hele natt har hun sittet i avhør. Nå har aktor utvidet siktelsen mot barnepiken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 26 år gamle kvinnen som er arrestert og mistenkt for drapet i pinsevennmiljøet i Knutby i Sverige har sittet i avhør i hele natt. Avhørene har styrket politiets mistanke mot kvinnen.

- Etter avhørene gikk aktor inn og endret siktelsen mot kvinnen. Nå er hun siktet med skjellig grunn for drap og drapsforsøk, sier informasjonssjefen ved politimyndigheten i Uppsala Len, Lena Larsson, til Dagbladet.no.

Aktor har altså endret siktelsen fra medvirkning, til at hun høyst sannsynlig står bak.

- Har hun tilstått drapet?

- Vi kan ikke gå ut med noe mer enn at siktelsen er endret. Til det er det fortsatt for mye som er uklart. Vi må få på plass en tidslinje, når ting har skjedd og i hvilken rekkefølge. Jeg kan ikke si noe om hva hun nøyaktig har sagt i avhørene, forteller Larsson.

- Men du vil ikke avkrefte at hun har tilstått?

- Siden alvorlighetsgraden i siktelsen er høynet, kan jeg jo si at hun er veldig mistenkt, sier Larsson.

Sjalusidrap

Politiet i Uppsala vet fortsatt ikke om kvinnen eventuelt var alene om drapet på pinsemenighetens pastorfrue, og mordforsøket på naboen. Den hardt skadde naboen mener at personen som skjøt ham med to skudd var en mannsperson. Avhørene av kvinnen har ikke gitt politiet noen klare svar på om hun eventuelt var alene.

- Vi holder alle muligheter åpne, sier Larsson.

Kvinnen som nå er arrestert på det lille tettstedet Knutby og mistenkt for drap, ble tidligere kastet ut av pastorens hjem. Hun bodde og arbeidet hos familien som barnevakt, men ble kastet ut da hun gikk løs på den nå drepte kona i huset med hammer. Kvinnen skal ha vært forelsket i pastoren.

- Vi tror det er sjalusi som ligger bak skuddramaet, sier Larsson til Aftonbladet.

Hvorfor naboen også ble forsøkt drept, vet politiet foreløpig ikke. Heller ikke hvorfor familien aldri anmeldte mishandlingen av pastorens kone. Det fikk politiet først greie på da avhørene rundt drapet startet.

SNAKKER I AVHØR: Kvinnen som er mistenkt for drapet har i avhør styrket mistanken mot seg selv.