Psykolog mistet autorisasjon etter pasient-sex:

Kvinnen søkte psykologhjelp etter seksuelle overgrep. Det ble starten på åtte år med misbruk

Psykologen hadde sex med pasienten og lånte penger av henne til restskatt. - Rett og slett uforsvarlig, sier Helsetilsynet. Nå er psykologen anmeldt.

ANMELDT: Politiet i Hedmark opplyser at psykologen er anmeldt. I tillegg har Helsetilsynet fratatt ham autorisasjonen. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
ANMELDT: Politiet i Hedmark opplyser at psykologen er anmeldt. I tillegg har Helsetilsynet fratatt ham autorisasjonen. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Kalenderen viser 2008, da ei kvinne i 30-åra for første gang møter en psykolog i Hedmark. Ifølge et varsel sendt til Fylkesmannen høsten 2017, er hun på tidspunktet for møtet i sterk emosjonell ubalanse. Tidligere opplevelser med seksuelle overgrep er noe av det kvinnen bærer på. Nå ønsker hun hjelp.

Behandlingen starter som timer på psykologens kontor, men flyttes etter hvert over til hans hjem. Hun utvikler raskt et avhengighetsforhold til sin nye behandler. Møtene blir til slutt av intim karakter. I januar 2009 har de sitt første samleie. Det skal bli det første av mange.

I forbindelse med en rekke timer kvinnen betaler for, har de to seksuell kontakt. Hendelsene skjer både hjemme hos psykologen og på hans kontor. Terapikontakten blir etter hvert avsluttet i 2010. Da har kvinnen allerede betalt for 244 timer.

Det bærer imidlertid ikke psykologens journal for pasienten preg av. Der slutter notatene allerede et halvt år tidligere.

Sendte mail om kosing

Den seksuelle omgangen skal likevel fortsette, på tross av at kvinnen ikke lenger betaler for sin behandling. Ifølge dokumenter Dagbladet har fått innsyn i, har de to samleier helt til januar 2017 - en tidsperiode på åtte år.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer