Kvinnen som ble forsøkt drept av sønnen, bodde i hans leilighet

Nå er sønnen siktet for drapsforsøk.

UNDERSØKER ÅSTEDET: Politi og kriminaletterforskere undersøker oppgangen i Trondheimsveien i Oslo der kvinnen ble forsøkt drept. Foto: Foto: Frank Karlsen
UNDERSØKER ÅSTEDET: Politi og kriminaletterforskere undersøker oppgangen i Trondheimsveien i Oslo der kvinnen ble forsøkt drept. Foto: Foto: Frank KarlsenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) Kvinnen i 60-årene ble fraktet til Ullevål med livstruende skader etter at hennes sønn (34) gikk løs på henne med en stump gjenstand. Lørdag kveld var tilstanden hennes fortsatt kritisk og livstruende, ifølge Grete Lien Metlid, leder på voldsavsnittet i Oslo-politiet.

Hendelsen skjedde i Trondheimsveien 73 i Oslo ved 12.30-tiden i dag.

Under en pressekonferanse på politihuset i Grønland i Oslo i ettermiddag, kom det fram at kvinnens sønn er den eneste siktet i saken. I kveld får Dagbladet opplyst at den drapssiktede sønnen hadde hatt sin mor boende i sin leilighet over en periode.

34-åringen er foreløpig ikke avhørt av politiet.

- Han var ikke i stand til å la seg avhøre lørdag, men vi tar en ny vurdering søndag, sier Lien Metlid.

Vitner hørte bråk
Flere vitner har hørt bråk, og skal ha pratet med den antatte gjerningsmannen i det han forlot leiligheten. Da skal han ha knyttet seg selv til handlingen og bedt dem ringe politiet.

- Skadene bærer preg av at kvinnen er utsatt for stump vold, sier innsatsleder Rune Instebø til Dagbladet.

Funnet i trappa
Det er ikke kjent om volden ble utført i trappa eller i leiligheten. Da politi og ambulanse kom til stedet, ble Kvinnen funnet i trappa.

— Vi håndterer saken som drapsforsøk, sier operasjonsleder Kjetil Kroken i Oslo politidistrikt til NTB.

Etter det Dagbladet erfarer skal kvinnen blitt skadet med en hammer.

Politiet driver nå taktisk og teknisk etterforskning på stedet og prøver å danne seg et bilde av hendelsesforløpet.

- Kvinnen er utsatt for betydelig vold, men hvor stort omfanget av skadene eller om det er brukt noe slagvåpen kan vi ikke uttale oss om på det nåværende tidspunkt, sier operasjonsleder ved Oslo politidistrikt Kjetil Kroke, til Dagbladet.

I løpet av lørdagen ble en rekke vitner avhørt, og flere skal avhøres søndag, sier leder på voldsavsnittet i Oslo-politiet, Grete Lien Metlid.

Nabo overrasket
Lars-Ole Sørlund bor i samme oppgang som den skadde kvinnen og hennes sønn.

- Jeg kom hjem fra lørdagshandling og ble møtt av politiet på trappa. Det er overraskende at sånt skjer her, for dette er et rolig nabolag, sier Sørlund til Dagbladet.

HARDT SKADD: En kvinne ble funnet hardt skadd i denne oppgangen og fraktet til Ullevål sykehus. (Foto: Rogerio Snarli)
HARDT SKADD: En kvinne ble funnet hardt skadd i denne oppgangen og fraktet til Ullevål sykehus. (Foto: Rogerio Snarli) Vis mer