Kvinnen som ble lurt til å gi fra seg opplysninger om Kates graviditet funnet død

Frykter at dødsfallet har sammenheng med at hun ble latterligjort på lufta.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det ble en internasjonal hendelse da et australsk radioprogram ringte til et sykehus i London og utga seg for å være dronning Elizabeth og prins Charles for å få informasjon om hertuginne Kates graviditet.

Nå ser det ut til at saken har fått tragiske konsekvenser. Sykepleieren som satt i resepsjonen på sykehuset der Kate var innlagt med svangerskapskvalme, og som ble lurt av de australske radiovertene, er nå funnet død, melder britiske medier.

Ifølge Daily Mail ble kvinnen funnet bevistløs på en adresse like ved King Edward VII-sykehuset, der hun jobbet. Kvinnen ble funnet i morgentimene fredag, og livet sto ikke til å redde.

- Ikke noe kriminelt Den britiske avisa skriver at Scotland Yard opplyser at de har innledet etterforskning, og at dødsårsaken er uklar. Politiet understreker at de ikke har mistanke om at noe kriminelt har funnet sted, og politikilder sier at funn på stedet tyder på at kvinnen har tatt sitt eget liv.

- Dødsfallet behandles ikke som mistenkelig på dette tidspunktet, opplyser en talsmann for Scotland Yard.

Ifølge The Independent har det ikke vært mulig å få en kommentar fra sykehuset i dag.

Sykepleieren ble funnet død bare to dager etter at hun mottok telefonen fra det australske radioparet Mel Greig og Michael Christian.

Satte over til sykepleieren De to australerne ringte til sykehuset etter at meldingene om Kates graviditet hadde nådd verdenspressen, og ga seg altså ut for å være dronningen og hennes ektemann.

- Hei. Kan jeg få snakke med Kate, barnebarnet mitt, innledet Greig, som altså lot som om hun var dronning Elizabeth.

Sykepleieren satte innringeren over til hertuginnens sykepleier som tok telefonen og ante fred og ingen fare. Hun startet med å avsløre at Kate sov for øyeblikket, og at hun hadde hatt en rolig natt. Hun la også til at tilstanden var stabil.

«Dronningen», som altså i virkeligheten var australske Mel Greig, spurte så om det var mulig å besøke «my granddaughter».

- Skam dere Til deres store overraskelse så sykepleieren ut til å ta dem på alvor, og sa:

- Det passer seg best etter ni, siden legen vil være her om morgenen. Så når som helst etter ni.

Så vel britiske myndigheter som hoffet og sykehuset har reagert sterkt på tulleringingen. Også flere radiolyttere skal ha reagert med avsky da de hørte spøken på lufta.

- Skam dere! Dere gjør meg flau over å være australsk, er det en som tvitret ifølge avisa.

Etter at saken møtte fordømmelse fra flere hold tok radiovertene saken opp på lufta torsdag.

- Vi ringte sykehuset og ble satt gjennom med verdens verste aksent. Og nå snakker hele verden om det, sa Christian på lufta.

Mel Greig og Michael Christian har ikke kommentert kvinnens dødsfall ennå.