Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dansevideoen

Kvinnen som danset med Giske går knallhardt ut mot VG

TV 2 publiserer onsdag kveld en lengre sak om jenta i videoen.

GISKE-VIDEO: Dette er den mye omtalte videosnutten som i løpet av kort tid har snudd livet til tidligere Ap-nestleder Trond Giske på hodet. Reporter: Madeleine Liereng. Video: André Børke / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Onsdag kveld står kvinnen i dansevideoen med Trond Giske fram i et lengre intervju med TV 2 hvor hun retter kritikk mot VGs dekning av saken. Sofie (27) forteller til TV 2 at hun angrer på møtet med VG-journalist Lars Joakim Skarvøy fire dager etter at hun danset med Giske på Vulkan.

- I dag skulle jeg ønske at jeg aldri gikk med på å møte VG-journalisten, sier Sofie til TV 2, som ikke ønsker å gå ut med sitt etternavn.

Videoen, som ble spilt inn 16. februar i år, fikk stor oppmerksomhet da VG slo opp at Arbeiderpartiet hadde fått inn en bekymringsmelding om Giskes oppførsel i videoen. Varselet om hendelsen på utestedet kom fra nestleder i Fagforbundet Sykehus og helse Oslo, Knut Sandli. Det var Medier24 som først omtalte saken.

Det seks sekunders lange klippet ble filmet via Snapchat, og Sofie forteller til TV 2 at det aldri var hensikten at videoen skulle nå et større publikum.

Det hun ikke visste da hun gikk for å møte Skarvøy, var at videoen, som involverte henne, snart skulle prege nyhetsbildet og skape stor politisk debatt i de kommende dagene.

I intervjuet med TV 2 forteller Sofie nå for første gang åpent om hva som skjedde før, under og etter at videosnutten ble spilt inn.

- Jeg opplever at dette kom veldig feil ut, sier hun til nyhetskanalen.

VG-intervju

Onsdagen etter at Sofie danset med Giske på Vulkan ble hun oppringt av venninnen i Fagforbundet. Ifølge Sofie fortalte venninnen at hun hadde vist videoen til folk i fagforeningen.

Det gjorde Sofie sint. Sofies venninne, med tilknytning til Fagforbundet, ønsker ikke å kommentere saken.

- Da fikk jeg også vite at VG var interessert i å lage en sak om filmen. Jeg ble forbannet, for det var aldri meningen at dette skulle deles med noen, forteller Sofie.

I TV 2-saken forteller kvinnen at hun ga venninnen sin klar beskjed om at dersom VG var interessert, så skulle hun ringes direkte da hun ikke ville at noen andre skulle uttale seg på hennes vegne.

- Det har skjedd alvorlige feil

Til TV 2 sier VG-redaktør Gard Steiro at han er lei seg for kritikken som 27-åringen nå retter mot avisa. Dagbladet har vært i kontakt med både Skarvøy og Steiro som ikke ønsker å kommentere saken ytterligere.

Gard Steiro, redaktør i VG. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
Gard Steiro, redaktør i VG. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Vis mer

- Dette gjør inntrykk. Jeg er oppriktig lei meg for opplevelsen hun har hatt med VG. Vi har beklaget overfor henne, sier VG-redaktør Gard Steiro til TV 2.

Steiro mener det har skjedd alvorlige feil, og sier at dette har VG brukt tid på å forstå.

- Det gikk gradvis opp for oss hvor dårlig saken hadde vært håndtert. Da vi forstod alvoret, beklaget vi. Men fortsatt så undersøker vi hva som har skjedd, sier Steiro.

- Jeg mener at vi ga et feil bilde av det som skjedde den kvelden, og det er alvorlig. Det etterlatte inntrykket var galt, og Sofies opplevelse av det som skjedde kom ikke til uttrykk i VG sin sak. Det burde den ha gjort.

Ifølge VG er avisa nå i gang med intern gjennomgang av dekningen av saken. Den er ennå ikke avsluttet.

Fikk konsekvenser for Giske

Fram til tidspunktet dansevideoen ble spredt, tydet mye på at Giske nå var klar for en retur til et sentralt tillitsverv i partiet. Onsdag 20. februar ble nemlig Giske enstemmig innstilt som styremedlem og medlem i arbeidsutvalget i Trøndelag Ap.

Torsdag kveld den 21. februar, kom VG med nyheten om bekymringsmeldingen Arbeiderpartiet hadde mottatt. Dagen etter blir det klart at Giske trekker seg fra vervene, samtidig som en enstemmig valgkomité vraker ham.

I et intervju med Dagsrevyen 22. februar sa Giske at det som skjedde på Bar Vulkan var «helt uproblematisk».

- Dette har blit brukt for alt det er verdt, og det var sikkert ikke lurt å si ja til de bildene eller videoen, eller å være der i det hele tatt, sa Giske i TV-intervjuet.

- Det er åpenbart at det pågår en maktkamp når det sendes en SMS med trussel om at hvis jeg ikke vrakes i valgkomiteen, så vil VG være interessert i en video. Så blir jeg altså enstemmig foreslått, og den samme videoen havner i VG og blir en kjempesak helt uten grunn. Det vitner om at dette er en maktkamp, sa han videre.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!