Dansevideoen

Kvinnen som danset med Giske går knallhardt ut mot VG

TV 2 publiserer onsdag kveld en lengre sak om jenta i videoen.

GISKE-VIDEO: Dette er den mye omtalte videosnutten som i løpet av kort tid har snudd livet til tidligere Ap-nestleder Trond Giske på hodet. Reporter: Madeleine Liereng. Video: André Børke / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag kveld står kvinnen i dansevideoen med Trond Giske fram i et lengre intervju med TV 2 hvor hun retter kritikk mot VGs dekning av saken. Sofie (27) forteller til TV 2 at hun angrer på møtet med VG-journalist Lars Joakim Skarvøy fire dager etter at hun danset med Giske på Vulkan.

- I dag skulle jeg ønske at jeg aldri gikk med på å møte VG-journalisten, sier Sofie til TV 2, som ikke ønsker å gå ut med sitt etternavn.

Videoen, som ble spilt inn 16. februar i år, fikk stor oppmerksomhet da VG slo opp at Arbeiderpartiet hadde fått inn en bekymringsmelding om Giskes oppførsel i videoen. Varselet om hendelsen på utestedet kom fra nestleder i Fagforbundet Sykehus og helse Oslo, Knut Sandli. Det var Medier24 som først omtalte saken.

Det seks sekunders lange klippet ble filmet via Snapchat, og Sofie forteller til TV 2 at det aldri var hensikten at videoen skulle nå et større publikum.

Det hun ikke visste da hun gikk for å møte Skarvøy, var at videoen, som involverte henne, snart skulle prege nyhetsbildet og skape stor politisk debatt i de kommende dagene.

I intervjuet med TV 2 forteller Sofie nå for første gang åpent om hva som skjedde før, under og etter at videosnutten ble spilt inn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer