- Kvinnen som ga pasientene feil dose er veldig lei seg og blir tatt vare på av gode kolleger

For tidlig å si om tenåringene får varige mén.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Vi er veldig lei oss og beklager det som er skjedd. Vi skulle gjerne vært foruten dette, og skal gjøre alt vi kan for at det ikke skje igjen.

Camilla Bjørnstad leder sykehusapoteket i Tromsø, som torsdag ga en potensielt dødelig dose cellegift til to tenåringer som ble behandlet for kreft ved Universitetssykehuset i Nord-Norge.

- Det er for tidlig å si om de får varige mén, sier overlege Trond Flekstad ved barneavdelingen under pressekonferansen holdes i 16.30-tida i Tromsø.

De to pasientene skulle få 12 milligram av cellegiften Methotrexate. I stedet fikk de hver sin 240 milligrams dose inn i ryggmargen.

- Vil dette få konsekvenser for personen som ga dosene?

- I utgangspunktet er den ansatte veldig lei seg, og hun blir tatt vare på av gode kolleger. Det er meldt videre til Helsetilsynet, så det vil være opp til dem å avgjøre, sier Bjørnstad.

Sykehuset og apotekets ledere beklager sterkt feilmedisineringen, og sier det er første gang noe slikt er skjedd.

- Det var to tenåringer med kreft som skulle få cellegift via stikk i ryggraden. Det ble gjort i narkose. Men etter en stund, da de skulle våkne, var de ikke så våkne og oppførte seg heller ikke som forventet, forklarer overlege Flekstad.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.