Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kvinnen som kjøpte huset til tortur-siktet foreldrepar gjorde skrekkfunn: - De hadde smurt avføring på veggene

Huset Turpin-ekteparet bodde i samme med sine barn fram til 2010 var nærmest ubeboelig, ifølge kvinnen som kjøpte det.

UBEBOELIG: - Det var avføring på veggene, sier Nellie Baldwin. Foto: CNN Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 14. januar i år rullet politiet i California opp en gruoppvekkende sak. Da fant de 13 søsken som ble holdt fanget i et hus av foreldrene.

Barna, i alderen to til 29 år, var alle sterkt avmagret da de ble funnet. Da politiet først kom til huset trodde de at samtlige var barn, fordi de var så underernærte.

Foreldrene, David Allen Turpin (57) og Louise Anna Turpin (49) er siktet for tolv tilfeller av tortur, tolv tilfeller av frihetsberøvelse, seks tilfeller av barnemishandling og seks tilfeller av mishandling av en voksen som var avhengig av dem. Begge risikerer livsvarig fengsel.

- Fryktelig lukt

Fram til 2010 bodde den store familien i Rio Vista i Texas. Da ble huset deres overtatt av banken og lagt ut for tvangssalg.

Ett år seinere ble det kjøpt av Nellie Baldwin, som forteller at huset var i en forferdelig tilstand da hun kjøpte det. Huset var «ekkelt» og «så ut til å være ubeboelige».

- De hadde smurt avføring på veggene. Stua og alle rommene hadde en fryktelig lukt, sier Baldwin, til CNN.

Huset var i så dårlig stand at banken ba henne skrive under en klausul før hun fikk besøke huset. Klausulen fastslo at banken ikke var ansvarlig dersom Baldwin eller noen i hennes familie ble syke som følge av at de hadde vært i huset.

Baldwin synes ikke det var så veldig rart, da hun gjennom flere tiår med eiendomsoppkjøp har kjøpt mange eiendommer som trengte mye arbeid for å få i beboelig stand.

Hun forteller at hun lenge hadde lurt på hvor det hadde blitt av familien som bodde der. For to uker siden fikk hun svaret.

Huset hadde tilhørt Turpin-ekteparet.

- Det gjør deg syk å tenke på at folk har levd sånn. At så mange barn bodde under så dårlig forhold i 12 år og ingen rundt her visste om det, sier Baldwin.

- Det er hjerteskjærende. Det er veldig trist å tenke på at barn bodde i det huset.

Var lenket fast til møbler

Den omfattende etterforskningen av Turpin-ekteparet ble startet etter at deres 17 år gamle datter klarte å rømme gjennom et vindu og ringte 911. Hun skal ha planlagt rømmingen i to år.

Hun lyktes i å overtale politiet til å møte henne. Politibetjentene som møtte henne var overbevist om at 17-åringen bare var 10 år gammel.

For å overbevise politimennene om at hun snakket sant, hadde 17-åringen tatt med seg bildebevis, noe som gjorde at politiet bestemte seg for å sjekke forholdene i huset.

Der fant de ytterligere 12 søsken. Alle var underernærte og levde under forferdelige forhold. Tre av barna skal ha vært lenket fast til møbler da politiet ankom eiendommen.

Innledningsvis trodde politiet at alle de 13 søsknene var under 18 år, og de ble sjokkert da de måtte fastslå at den eldste var så gammel som 29.

Den eldste av søsknene, en kvinne på 29 år, veide bare 37 kilo.

I ettertid har det også kommet fram at ekteparet skal ha straffet barna ved å slå og kvele dem, binde dem fast til sengene i uker eller måneder og nektet dem mat.

Ble straffet

Barna skal blant annet ha fått straff for at de «lekte med vannet» når de vasket hendene. Barna anklager også foreldre for å ha kjøpt leker uten at de lot barna lekte med dem, og for å ha bakt kaker uten at barna fikk smake.

De skal ikke ha fått lov til å dusje mer enn en gang i året.

- Dette er alvorlige emosjonelle og fysiske overgrep. Dette er en forferdelig oppførsel, sier statsadvokat Mike Hestrin, ifølge LA Times.

Mange spør seg også hvordan ekteparet har klart å holde vanskjøtselen av barna skjult fra offentligheten så lenge. Ingen offentlig instans har vært involvert, eller fått inn bekymringsmelding.

Foreldrene forsikret seg også om at barna hadde begrenset omgang med omverdenen, og flere av barna skal ikke ha visst hva politi var da de ble hentet ut av hjemmet sitt.

De gikk heller ikke på offentlig skole. Faren registrerte en privatskole i hjemmet, noe amerikanske foreldre har anledning til.

Hvor lenge barna hadde levd under uverdige forhold er usikkert, men helsetilstanden deres skal indikere at det dreier seg om en lengre tidsperiode.

Uvitende familie

I tillegg til siktelsene som dreier seg om tortur er David Allen Turpin siktet for utuktig omgang med et barn under 14 år.

Da paret ble framstilt for varetektsfengsling tidligere denne måneden nektet begge straffskyld.

Slektninger av familien har fortalt at de ikke ante noe om det som pågikk.

- De var bare en vanlig familie. Og de hadde så godt forhold til hverandre. Det er ikke noe jeg bare sier. Disse barna, vi var henrykte. De var så søte med hverandre, forteller Betty Turpin, mora til familiefaren.

Det neste rettsmøtet for paret er planlagt å finne sted 23. februar.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!