Kvinnen som kjørte på Olav (12) er dømt til ett år og ti måneder i fengsel

I Rogaland.

DØDE ETTER PÅKJØRSEL: 12 år gamle Olav Hovda døde av skadene han pådro seg etter en påkjørsel 4. januar i fjor. FOTO: PRIVAT
DØDE ETTER PÅKJØRSEL: 12 år gamle Olav Hovda døde av skadene han pådro seg etter en påkjørsel 4. januar i fjor. FOTO: PRIVAT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den 43 år gamle kvinnen som kjørte på og drepte 12 år gamle Olav Hovda da han sto på rulleski med faren sin 4. januar i fjor, er dømt til ubetinget fengsel i ett år og ti måneder.

Hun må også betale 125.000 kroner i oppreisning til hver av foreldrene og blir fradømt retten til å kjøre bil. I tillegg må hun betale en bot på 10.000 kroner, ifølge Aftenbladet.

Aktor Harald L. Grønlien la ned påstand om to års ubetinget fengsel da saken var oppe i Jæren tingrett forrige uka, skriver avisa.

Kvinnen innrømmet den 15. januar i fjor at det var hun som kjørte på gutten. 

Gutten ble sendt til sykehus med alvorlige etter å ha blitt påkjørt bakfra. Tilstanden forverret seg, og dagen etter ulykka døde han av skadene.

Føreren stakk av fra stedet, og politiet måtte i gang med en dør-til-dør-aksjon i området rundt ulykkesstedet for å spørre beboerne om de har sett eller hørt noe.

Saken rystet lokalsamfunnet i Klepp i Rogaland, og gikk også inn på rulleskimiljøet, som ba om bedre veier. 12-åringen var spesielt fan av Petter Northug.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer