DØDE ETTER PÅKJØRSEL: 12 år gamle Olav Hovda døde av skadene han pådro seg etter en påkjørsel 4. januar i fjor. FOTO: PRIVAT
DØDE ETTER PÅKJØRSEL: 12 år gamle Olav Hovda døde av skadene han pådro seg etter en påkjørsel 4. januar i fjor. FOTO: PRIVATVis mer

Kvinnen som kjørte på Olav (12) er dømt til ett år og ti måneder i fengsel

I Rogaland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den 43 år gamle kvinnen som kjørte på og drepte 12 år gamle Olav Hovda da han sto på rulleski med faren sin 4. januar i fjor, er dømt til ubetinget fengsel i ett år og ti måneder.

Hun må også betale 125.000 kroner i oppreisning til hver av foreldrene og blir fradømt retten til å kjøre bil. I tillegg må hun betale en bot på 10.000 kroner, ifølge Aftenbladet.

Aktor Harald L. Grønlien la ned påstand om to års ubetinget fengsel da saken var oppe i Jæren tingrett forrige uka, skriver avisa.

Kvinnen innrømmet den 15. januar i fjor at det var hun som kjørte på gutten. 

Gutten ble sendt til sykehus med alvorlige etter å ha blitt påkjørt bakfra. Tilstanden forverret seg, og dagen etter ulykka døde han av skadene.

Føreren stakk av fra stedet, og politiet måtte i gang med en dør-til-dør-aksjon i området rundt ulykkesstedet for å spørre beboerne om de har sett eller hørt noe.

Saken rystet lokalsamfunnet i Klepp i Rogaland, og gikk også inn på rulleskimiljøet, som ba om bedre veier. 12-åringen var spesielt fan av Petter Northug.

- Det er ufattelig tragisk når sånne ting skjer, sa Northug til Dagbladet om ulykka, gjennom sin manager Lars Gilleberg.

BLOMSTER: Gutten ble påkjørt 4. januar i fjor, da han sto på rulleski sammen med faren. Han døde dagen etterpå. Foto: Kent Skibstad / Dagbladet
BLOMSTER: Gutten ble påkjørt 4. januar i fjor, da han sto på rulleski sammen med faren. Han døde dagen etterpå. Foto: Kent Skibstad / Dagbladet Vis mer

De mente at slike ulykker lettere kunne vært unngått om man la mer til rette for trening med rulleski, som er helt nødvendig for lovende langrennsløpere.

- Generelt, i Norge sett under ett, er veistandarden veldig dårlig. Da blir det vanskelig når man må trene rulleski på veien i tillegg. Det beste ville vært å ha egne rulleskiløyper, sa Northug-manageren.

JOBBET MED SAKEN: Lensmannen i Klepp fortalte i januar i fjor at kvinnen hadde tilstått at det var hun som kjørte på og drepte Olav (12). Foto: Kent Skibstad / Dagbladet
JOBBET MED SAKEN: Lensmannen i Klepp fortalte i januar i fjor at kvinnen hadde tilstått at det var hun som kjørte på og drepte Olav (12). Foto: Kent Skibstad / Dagbladet Vis mer