RØRENDE: Bildet av en gråtende politibetjent som blir omfavnet av en kvinne, blir i amerikanske medier allerede utpekt som et symbol på solidariteten amerikanere nå må vise i etterkant av det tragiske skyteangrepet. FOTO: The Dallas Morning News via AP / NTB Scanpix
RØRENDE: Bildet av en gråtende politibetjent som blir omfavnet av en kvinne, blir i amerikanske medier allerede utpekt som et symbol på solidariteten amerikanere nå må vise i etterkant av det tragiske skyteangrepet. FOTO: The Dallas Morning News via AP / NTB ScanpixVis mer

Kvinnen som omfavner en gråtende politimann i kaoset, rører hele USA i kjølvannet av skytetragedien

Dallas-ordføreren ber byen og landet om å stå sammen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Under en demonstrasjon mot politivold i Dallas i natt norsk tid, ble tolv politibetjenter skutt av angivelig to snikskyttere.

Fem politibetjenter er bekreftet drept. Én sivilperson skal også være skadd.

I kaoset som oppsto da skuddene falt under den fredelige protestmarsjen i den texanske storbyen, skiller et bilde seg ut fra de mange bildene som skildrer den dramatiske tiden umiddelbart etter.

Rørende bilde

Bildet av en gråtende politibetjent som blir omfavnet av en kvinne, blir i amerikanske medier allerede utpekt som et symbol på solidariteten amerikanere nå må vise i etterkant av det tragiske skyteangrepet.

TERROR: I denne videoen, delt på Twitter, ser man dramaet som oppstod i Dallas i dag. Man hører tung skuddveksling midt i byen. video: Twitter/Allisongriz via Storyful Vis mer

Bildet av de to personene som omfavner hverandre, er tatt på akuttmottaket ved Baylor University Hospital i Dallas. Kvinnen som omfavner politimannen, ser ut til å være en sykehusansatt.

Politimannen er en del av den såkalte Dallas Area Rapid Transit-enheten (DART) i politiet.

Én av politbetjentene som ble skutt og drept i skyteangrepet, var fra den såkalte DART-enheten, ifølge The Washington Post.

Protestmarsj mot politivold

Politibetjentene ble beskutt under en demonstrasjon mot politivold mot svarte amerikanere, og flere av politibetjentene skal ha blitt skutt i ryggen, sa politisjef David Brown til CNN i natt norsk tid.

På en pressekonferanse klokka 07.35 i morges norsk tid, orienterte Brown om situasjonen. På samme pressekonferanse snakket også Dallas-ordfører Mike Rawlings.

Ordføreren var opptatt av solidaritet i etterkant av angrepet mot politiet.

TERROR: Politimesteren i Dallas gir en oppdatering på situasjonen i Dallas. Den mistenkte skal ha fortalt at bomber er plassert rundt omkring i byen. Video: CNN Vis mer

- Det er en hjerteskjærende morgen å miste disse fire politibetjentene som stolt tjente våre innbyggere. Som by og som land er vi nødt til å stå sammen og lege sårene vi alle kjenner fra tid til annen.

Også avisa The Dallas Morning News ber om solidaritet i etterkant av angrepet.

«Våre hjerter er knust», åpner lederkommentaren om nattens hendelser, som ber Dallas-innbyggerne om å «våkne fra dette marerittet samlet».