Kvinnen som skal ha blitt gruppevoldtatt vil ikke forklare seg for politiet

Politiet i Bergen sier at kvinnen ikke vil si hvorfor.

SVÆRT MEDTATT: Flere vitner har beskrevet at kvinnen var svært medtatt og redd før hun ble hentet av ambulanse ved denne fontenen i Nygårdsparken sentralt i Bergen. Foto: Tor Erik H. Mathiesen
SVÆRT MEDTATT: Flere vitner har beskrevet at kvinnen var svært medtatt og redd før hun ble hentet av ambulanse ved denne fontenen i Nygårdsparken sentralt i Bergen. Foto: Tor Erik H. MathiesenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet) Politiadvokat Duc Van Ngyen ved Hordaland politidistrikt skriver i en pressemelding at kvinnen som skal ha blitt voldtatt av fem menn i Bergen i går ikke har ønsket å forklare seg for politiet.

- Fornærmede har ikke utdypet hvorfor hun ikke ønsker å forklare seg, skriver politiadvokaten, og opplyser om at politiet vil forsøke å avhøre kvinnen ved en senere anledning.

Ikke funnet åsted Politiet har fremdeles ikke lyktes med å finne et åsted for den anmeldte voldtekten, og har ikke noen nærmere beskrivelse av gjerningsmennene.

Politiet fikk melding om at en kvinne sa at hun hadde blitt voldtatt fra AMK klokka 15.11 i går.

Voldtekten skal ha skjedd i området Marineholmen, sør for Nygårdsparken i Bergen.

I går fortalte politiet at kvinnen har forklart at det var flere utenlandske menn som hadde begått voldtekten.

- Hyperventilerte En av personene som hjalp kvinnen i Nygårdsparken i går var kulturredaktør i Bergens Tidende, Hilde Sandvik.

- Hun var tydelig utsatt for vold. Hun var veldig medtatt og falt om og hyperventilerte, sier Sandvik til Dagbladet.

- Hun var redd for menn, og vi klarte å holde menn unna.

Kvinnen hadde delvis avrevne klær og flere sår.

Tips - Politiet jobber videre med å komme i kontakt med eventuelle vitner og å sikre kameraovervåkning innenfor det mulige gjerningsområdet, skriver politiadvokaten.

Om du har tips til politiet i saken, ta kontakt med dem på telefon 02800.

- Også andre vitner som har vært i kontakt med fornærmede i Nygårdsparken eller Marineholmen kort tid før klokka 15 bes melde seg til politiet, står det i pressemeldingen.

PATRULJERTE:  Politiet kjører rundt i området rundt Marineholmen og Nygårdsparken i går. 

Foto: Tor Erik H. Mathiesen
PATRULJERTE: Politiet kjører rundt i området rundt Marineholmen og Nygårdsparken i går. Foto: Tor Erik H. Mathiesen Vis mer