Marjorie Taylor Greene

Kvinnen som splitter USA

Den ferske republikanske kongressrepresentanten Marjorie Taylor Greene, skaper hodebry for Mitch McConnell. Nå advarer han mot partifellen og sier hun er «en kreftsvulst for Det republikanske partiet.»

SPLITTELSER: Den ferske politikeren, Trump-støttespilleren og konspirasjonsteoretikeren skaper splittelser i det Republikanske partiet. Foto: Erin Scott/REUTERS//Pool/NTB
SPLITTELSER: Den ferske politikeren, Trump-støttespilleren og konspirasjonsteoretikeren skaper splittelser i det Republikanske partiet. Foto: Erin Scott/REUTERS//Pool/NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Republikanernes leder i Senatet, Mitch McConnell, retter hard kritikk mot partifellen Marjorie Taylor Greene fra Georgia.

Han advarer mot at partifellen omfavner det han kaller «sinnssyke løgner og konspirasjonsteorier», og at hun er «en kreftsvulst for Det republikanske partiet», ifølge The hill.

Kritikken kommer imidlertid ikke uberettiget.

Greene fra Georgia har allerede rukket å bli en svært kontroversiell skikkelse i USA. Hun havnet i hardt vær etter at CNN gikk gjennom innholdet på Facebook-siden hennes.

Der har Greene blant annet likt kommentarer som tar til orde for vold mot framstående demokratiske politikere samtidig som hun har promotert ekstreme konspirasjonsteorier - blant annet QAnon som innebærer en tro på at Donald Trump er en frelser i en kamp mot en verden som styres av en satanistisk og pedofil elite av mange demokrater, næringslivsprofiler og hollywood-kjendiser.

Greene har også signalisert at demokrater burde henrettes.

- Marjorie Taylor Greene representerer klassisk høyreekstremisme: konspirasjonstenkning, fremmedfrykt og rasisme, aksept for vold, anti-system-holdninger og apokalyptisk dommedagstenkning, sier USA-ekspert Hilmar Mjelde til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer