Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Kvinnen som sprengte seg selv i lufta, var enken til norsk jihadist

Ifølge den tyrkiske storavisa Hürriyet.

SELVMORDSBOMBER: En kvinne som sprengte seg selv i lufta ved en politistasjon i Istanbul i Tyrkia 6. januar i år, var enken etter en norsk jihadist, ifølge den tyrkiske storavisa Hürriyet. Foto: BULENT KILIC / AFP / NTB SCANPIX
SELVMORDSBOMBER: En kvinne som sprengte seg selv i lufta ved en politistasjon i Istanbul i Tyrkia 6. januar i år, var enken etter en norsk jihadist, ifølge den tyrkiske storavisa Hürriyet. Foto: BULENT KILIC / AFP / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det var 6. januar at kvinnen sprengte seg selv i lufta på en politistasjon i Istanbul. 

Ifølge den tyrkiske storavisa Hürriyet var kvinnen enken etter en norsk jihadist, melder NTB nå i formiddag. 

Ytterligere to bomber I selvmordsangrepet ble en polititjenestemann drept. En annen tjenestemann ble skadd, skrev Reuters like etter selvmordsangrepet.

Kvinnen skal ha meldt lommeboka si stjålet på politistasjonen. Så sprengte hun seg selv i lufta.  

På kroppen hadde hun ytterligere to bomber, men de ble uskadeliggjort etter angrepet.  

Angrepet 6. januar skjedde i Sultanahmet-distriktet, et turistområde i storbyen. Ifølge Hürriyiet var kvinnen to måneder gravid da hun utførte angrepet.

- Ingen informasjon UDs pressevakt Veslemøy Salvesen opplyser at de ikke har noen informasjon om saken, verken om kvinnen eller mannen.

- Dersom kvinnen ikke var norsk statsborger, er det heller ikke norske myndigheter som skal kobles inn. Vi har heller ikke fått bekreftet mannens dødsfall, sier Salvesen til Dagbladet.

Salvesen understreker at UD svært sjelden blir bedt om bistand i saker der norske jihadister i utlandet er innblandet.

- Reiste til Syria Ifølge Hürriyet skal kvinnen ha vært fra den russiske republikken Dagestan, og reiste til Syria sammen med sin norske ektemann for å delta i konflikten der.

Ektemannen skal være en 23-årig norsk jihadist som ble drept i Syria i desember, i kampene om byen Kobani. Han kom opprinnelig fra Dagestans naborepublikk Tsjetsjenia, og var bosatt i Fredrikstad.

Etter mannens død skal enka ha tatt seg ulovlig inn i Tyrkia og reist til Istanbul via grensebyen Gaziantep. I Istanbul tok hun inn på hotell i påvente av terroraksjonen 6. januar, der altså hun og en polititjenestemann døde.

Dagbladet følger saken.

BOSATT I FREDRIKSTAD: Selvmordsbomberens ektemann skal være en 23-åring bosatt i Fredrikstad. Han ble drept i kampene om den kurdiske byen Kobani rundt 10. desember. Her er den opprinnelig tsjetsjenske mannen med sin mor. Foto: PRIVAT
BOSATT I FREDRIKSTAD: Selvmordsbomberens ektemann skal være en 23-åring bosatt i Fredrikstad. Han ble drept i kampene om den kurdiske byen Kobani rundt 10. desember. Her er den opprinnelig tsjetsjenske mannen med sin mor. Foto: PRIVAT Vis mer