Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Kvinnen terroriseres av politiet

HARSTAD (Dagbladet): Det er isfront mellom politiet og den drapssiktede kvinnen. Hennes advokater mener politiet driver ren terror mot henne. - Presset er utilbørlig og ikke en rettsstat verdig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Hun er svært nedbrutt og lei seg. Politiets oppførsel har ikke gjort det lettere for henne, sier advokat Roar Edvardsen.

Sammen med advokat Oscar Ihlebæk har han frarådet kvinnen å samarbeide med politiet.

Fredag morgen ble kvinnen arrestert.

- Fredag kveld ønsket hun besøk av en prest. Det gjorde politiet alt de kunne for å sabotere. Til slutt fikk presten lov til å komme, sier Roar Edvardsen.

Nektet bøker

Samme kveld tok han med seg to bøker til kvinnen. Den ene var boka til hjelpepleieren på Landås, som i detalj skriver om sine opplevelser med politiet.

- Jeg fikk beskjed om at hun skulle få bøkene på lørdag av politiet. Da hun i går ikke hadde fått bøkene, tok jeg det opp med politiet. Svaret var da at hun ikke kunne få dem. Politiet mente det ikke var oppbyggelig litteratur, raser advokat Edvardsen.

Sinnet mot politiet ble ikke mindre da politiinspektør Frank Karlsen nektet kvinnens mann å besøke henne på cella i Harstad lørdag.

Ikke samarbeid

Isfronten mellom politijurist Karlsen og den drapssiktede kvinnen og hennes forsvarere kan føre til at hun kommer til å nekte å forklare seg for politiet, til saken kommer for retten.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!