Kvinnen uskyldig i togkrasjet i Sverige

Politiet frafalt mistanken i dag. Nå beklager togeieren påstanden om tyveri.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


Politiet kunngjorde ved 13-tida i dag at den 22-årige kvinnen, som først ble antatt å ha startet toget med vilje, ikke lenger er mistenkt, opplyser Expressen.se.

Som Dagbladet skrev om i går, tyder nå svært mye på at toget i stedet startet ved et reint uhell.

Da lokaltoget krasjet i et bolighus natt til tirsdag, var en talsmann for Storstockholms Lokaltrafik raskt ute med å si at toget var stjålet fra togstallen.

Denne uttalelsen angrer han på nå.

- Jeg ble drevet av en vilje til å fortelle hva som hadde skjedd. Men jeg beklager at jeg sa det, sier kommunikasjonssjef Suss Forssman Thulberg til Expressen.se.

Den 22-årige renholdshjelpen, som ble hardt skadet, ligger fortsatt bevisstløs på sykehus og har ikke kunnet bli forhørt til nå.

I følge NTB refser nå påtalemyndigheten selskapet Storstockholms Lokaltrafik, som driver ulykkesstrekningen Saltsjöbanan, for slappe sikkerhetstiltak.

Tekniske undersøkelser har ifølge påtalemyndigheten avdekket alvorlige feil og mangler i sikkerheten.

Dette gjelder både selve toget, og området der det sto da kvinnen gikk om bord for å gjøre reint, blir det framholdt.

Et uhell: - Nei, et tyveri, sa en talsmann for Storstockholms Lokaltrafik. og pekte på en ung renholdsarbeider. Nå angrer han på uttalelsen. Foto: Jonas Ekströmer / NTB scanpix
Et uhell: - Nei, et tyveri, sa en talsmann for Storstockholms Lokaltrafik. og pekte på en ung renholdsarbeider. Nå angrer han på uttalelsen. Foto: Jonas Ekströmer / NTB scanpix Vis mer