Anne Koppang, Gry Holm og Kristin Havig-Gjelseth: Opplever stor suksess med sine restauranter. Foto: Jørgen Hyvang, Finansavisen
Anne Koppang, Gry Holm og Kristin Havig-Gjelseth: Opplever stor suksess med sine restauranter. Foto: Jørgen Hyvang, FinansavisenVis mer

Kvinnene ble rike på pizzasalg

- Målet er 270 millioner i år og 320 om to år, forteller Anne Koppang.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Damene bak restaurant-konsernet Drueklasen startet som pionerer med Druen på Aker Brygge i 1986. Restauranten har utviklet seg til å bli en pengemaskin.

Melkeku - Aker Brygge var jo en helt ny bydel på den tiden, og det var vanskelig å vite om det ville komme noen mennesker dit overhodet, men Druen har vært vår melkeku i alle år, sier Kristin Havig-Gjelseth (56) til Finansavisen.

Sammen med Anne Koppang (56) og Gry Holm (54) har hun preget restaurantlivet i Oslo i flere tiår med steder som Druen og Olivia.

Vokser seg større Druen gjenåpnet som en moderne asiatisk restaurant høst. I nyere tid har også Spuntino kommet til med to steder. Det siste utestedet på damenes restaurantkart er Brazzeria i gamle Østbanehallen. Der satser de stort med hele 650 nye stoler.

Fjorårets regnskaper er fremdeles preget av oppussingen på Aker Brygge, hvor blant annet Druen har vært stengt, men de serverer like fullt pene overskudd på driften, skriver Finansavisen torsdag.

Pene overskudd I fjor omsatte konsernet for 182 millioner kroner og satt igjen med snaut 16 millioner før skatt. Når alle stedene igjen går for fullt og de nye har fått kjørt seg inn, håper eierne på en kraftig omsetningsvekst.

- Målet er 270 millioner i år og 320 om to år og 10 prosent på bunnlinjen, forteller Koppang til Finansavisen.

Flere økonominyheter Kjøperne gikk amok - strøken leilighet smalt to millioner over
Flom av lånesøknader til BN Bank og Skandiabanken
Salg av bygg under oppføring - Skatteetaten har skjerpet reglene