- Kvinnene får svi - menn slipper unna

Karita Bekkemellem Orheim har fått pepper for å stille i pene kjoler på galla og for å ha posert med trang kjole i et dameblad. - Når mannlige politikere stiller i utrolige kostymer og situasjoner, hører vi ingen kritiske røster.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tone Skårdal Tobiasson, sjefredaktør i Tique, har nettopp gått igjennom en bunke bilder som viser at de politiske posørene har en lang historie. Og den er sterkt mannsdominert. Carl I. Hagen i badebukse og heftig diskodans med badenymfer og i grilldress på line i sirkusmanesjen. Thorbjørn Jagland med puppegrep på Synnøve Svabø. Kåre Willoch på revyscenen med Elisabeth Granneman. Odd Einar Dørum på «brudebilde» med Gro Harlem Brundtland på Venstres valgplakat.

Snill gutt, slem pike

Tidligere finansminister Per Kleppe poserte med spåkule, knekkebrød, spekeskinke som skjæres til beinet og i annen fotografisk moro.

- For innsatsen fikk han pressefotografenes utmerkelse «Snill gutt». Hvis en kvinnelig politiker hadde gjort det samme?

- Ramaskrik! Menn slipper unna med mord, kvinner knapt nok med en liten rift. Det er himmelvid forskjell. Politikken er en mannsarena, enda vi har hatt kvinnelig statsminister.

- Hvorfor har kvinner så mye kortere strikk?

- Der det utøves makt bruker menn mange midler for å sørge for at kvinner holder seg innenfor de rammene menn finner akseptable. Det samme ser man i forretningsverdenen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer