Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kvinnene kommer!

Arbeidsledigheten blant kvinner er for første gang på mange år på god vei ned. Kvinne-ledigheten holdt seg konstant i hele 1995, til tross for at ledigheten blant menn gikk pent nedover.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hovedårsaken til nedgangen i kvinneledigheten er veksten i varehandelen.

- Det kreves få formelle kvalifikasjoner i denne bransjen. Kvinner i alle aldersgrupper har gode muligheter, sier avdelingsdirektør Per Brannsten i Arbeidsdirektoratet.

Antallet sysselsatte kvinner har de siste årene vært i stor vekst, totalt sett. Men ikke før nå har denne utviklingen påvirket antall registrerte arbeidsledige i positiv retning.

Den gruppen som har aller lettest for å få seg jobb i dag, er fagutdannede mennesker i alderen 25-29 år.

- Denne gruppen ligger klart over gjennomsnittet i utdannelse, og vil ha minst problemer med å komme seg i jobb igjen etter en periode uten arbeid, sier Brannsten.

- Den helt yngste gruppen, fra 20 til 24 år, og gruppen fra 30 til 50 år, har også gode muligheter i arbeidslivet generelt sett, opplyser avdelingsdirektør Per Brannsten.