Kvinneparken var tema i lukket herreklubb

I Norske Selskab møtes aktører fra alle sider av bordet i saken om Christian Ringnes' skulpturpark: Prosjekteieren, Riksantikvaren, politikerne, kunstneren og eiendomsinteressene.

BYGGER KVINNEPARK PÅ EKEBERG: Milliardær og eiendomskonge Christian Ringnes har tatt opp saken også i herreklubben Norske Selskab, der interessenter og beslutningstakere er medlemmer. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet.
BYGGER KVINNEPARK PÅ EKEBERG: Milliardær og eiendomskonge Christian Ringnes har tatt opp saken også i herreklubben Norske Selskab, der interessenter og beslutningstakere er medlemmer. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I den eksklusive herreklubben Norske Selskab møtes investorer, eiendomskonger, jurister, gamle adelsfamilier og Høyre-politikere. Kunst og kultur er klubbens grunnpilar. Dokumenter Dagbladet har tilgang til viser at en rekke omstridte Oslo-saker har vært på agendaen i klubben, der et strengt referatforbud praktiseres. Skulpturparken til Christian Ringnes på Ekeberg er en av dem.

Rundt samme bord Ringnes holdt foredraget «Skulpturlandskap på Ekeberg — en drøm til begeistring og besvær» i klubben 3. oktober 2011. Kvinneparken var på dette tidspunktet vedtatt i Oslo bystyre, men ble seinere påklaget til fylkesmannen og Miljøverndepartementet.

En rekke personer med innflytelse over eller interesse i skulpturparken til Ringnes er medlem i Norske Selskab.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer