- Kvinner blir kåte av å drikke!

Nå advarer svenske Systembolaget sine kvinnelige kunder mot at de kan bli kåte hvis de drikker. Danskene ler seg skakke av informasjonen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I motsetning til norske Vinmonopolet ligger det svenske Systembolaget ute på Internett. Der har de lagt ut informasjon om alkoholens skadevirkninger. Det første de gjør kvinnene oppmerksomme på, er faren for å bli kåt.

«Hemningene slipper og den seksuelle lysten øker, mer hos deg enn hos mannen», står det til skrekk og advarsel for alle kvinner som vil nyte champagne på nyttårsaften.

- Vår informasjon er nøytral. Vi skjuler ikke at konsumet kan gi behagelige og lystfylte opplevelser, sier konstituert informasjonssjef ved Systembolaget, Lennart Agén til Expressen.

Ren oppfordring

- Dette er ingen advarsel. Det er heller ikke informasjon. Dette er en ren oppfordring, skriver den danske avisa BT og ler rått av sine svenske naboer.

På siden med de oftest stilte spørsmål, står påstanden: Kvinner blir seksuelt opphisset av å drikke!

Og Systembolaget stiller opp med svar på påstanden:

«Ja, slik er det nok. Sjøl om store individuelle forskjeller naturligvis forekommer. Lysten øker ikke bare hos kvinner, men også hos menn, om enn i litt mindre grad».

Så da gjenstår det bare å ønske alle fulle svensker et lystig nytt årtusen.

Her finner du den grundige dokumentasjonen