Kvinner døde trolig av rottegift-kjemikalier i India

Fikk legemiddel fra myndighetene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Bilaspur (NTB-Reuters): Legemiddelet som skal ha kostet en rekke indiske kvinner livet, inneholdt trolig et kjemisk stoff som benyttes i rottegift. 

Minst 15 kvinner er døde etter å ha takket ja til et tilbud fra myndighetene om å la seg sterilisere i den indiske delstaten Chhattisgarh.

Klinikken som utførte steriliseringen skylder på legemiddelet Ciprocin 500 som ble gitt til kvinnene etter inngrepet, og fredag ble eierne av et legemiddelselskap pågrepet og siktet for svindel.

Inneholdt sinkfosfid Foreløpige tester av legemiddelet som ble benyttet, viste seg å inneholde sinkfosfid, en kjemisk forbindelse som blant annet benyttes i rottegift, opplyser en talsmann for de lokale myndighetene i Bilaspur-distriktet.

Ifølge talsmannen Siddhartha Pardeshi er det også funnet sinkfosfid i produksjonslokalene til legemiddelfirmaet Mahawar Pharmaceuticals, som står i sentrum for skandalen.

Legemiddelet man mistenker tok livet av kvinnene, blir nå sendt til laboratorier i New Delhi og Kolkata for ytterligere analyse.

- Symptomer på pasientene er også forenelig med sinkfosfid-forgiftning, sier Pardeshi.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer