Kvinner dopet ned på by'n

TROMSØ/BODØ (Dagbladet): Politiet i Bodø slår alarm etter at flere kvinner ble dopet ned på et utested i byen forrige helg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er ikke første gang det skjer i byen. Bodø-jenta Rose Mari Eide (25) forteller at hun for et år siden fikk dop i drinken på «Fru Nilsen», et nå nedlagt utested i Bodø.

- Jeg var uoppmerksom og tenkte ikke på at noen kunne putte noe i glasset. Jeg husker ingenting fra klokka tolv om natta til klokka åtte om morgenen. Venner fortalte at jeg forandret oppførsel og pupillene ble større. To kamerater så hva som var i ferd med å skje, de passet heldigvis på meg og fikk meg hjem, sier hun.

Hørt om flere

- Jeg aner ikke hva som var i drinken. Jeg meldte ikke fra til politiet, fordi jeg var redd for å ikke bli trodd, forteller hun.

- Ingen putter noe i drinken uten å ha en hensikt. Jeg er skremt over at jenter ikke kan hygge seg uten å måtte tenke på at noe slikt kan skje, sier Stine Dypvik (23).

- Jeg har hørt flere slike historier i Bodø i sommer, utelukkende med jenter. Det har tatt helt av, sier søsteren Guro Dypvik (21).

Jentene forteller at da de for en måned siden besøkte utestedet «Bonsak», ga vaktene dem beskjed om å ikke forlate drikkevarene når de gikk på dansegolvet. De tre jentene mener det typiske drink-offeret er de mest feststemte jentene.

Politiet advarer

- Vi oppfordrer kvinner i Bodø til å passe på drinkene sine og være ekstra oppmerksomme når de besøker byens utesteder, sier overbetjent Hans Riksen ved Bodø politistasjon.

Ifølge Avisa Nordland skal seks kvinner i en venninnegjeng på ni ha blitt dopet ned da de besøkte «Bonsak» forrige helg.

Lokalavisa skriver at kvinnene fikk unormale reaksjoner etter å ha drukket små mengder alkohol. To av dem ble totalt utmattet, fikk pustebesvær, blackout og synsforstyrrelser.

De som drakk alkohol fra flaske, ble ikke syke, mens de som drakk av glass, fikk reaksjoner som tyder på at noen hadde hatt dop i drinkene deres.

Holder vakt

- De kom seg hjem ved egen hjelp og ingen av dem ble antastet eller utsatt for seksuelle overgrep, sier Riksen.

Det er ikke tatt prøver som kan dokumentere at kvinnene ble dopet ned, men politiet fester full tillit til deres forklaringer.

- De kontaktet ikke politiet selv. Vi fikk tips om saken og kontaktet fem av dem, sier Riksen.

Politiet utelukker ikke at kvinnene er forsøkt dopet med sovemiddelet Rohypnol.

- Slike tilfeller dukker opp også her i Bodø fra tid til annen, men aldri i så stort omfang, sier Riksen.

- Jeg har nå bedt servitørene følge ekstra godt med ubevoktede drinker. Rådet til gjestene er å ikke gå på dansegolvet samtidig, la noen bli igjen ved bordet og passe på drinkene, sier Kjetil Linchausen, innehaver ved «Bonsak».

ENGSTELIGE: Disse tre jentene var på byen i Bodø i går kveld. De er opprørt over dopdrinkene som florerer i byen. Fra venstre, Guro Dypvik, Rose Mari Eide og Stine Dypvik.