Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Kvinner er bedre sjåfører enn menn

Kjører mer fornuftig mener sjefen for Utrykningspolitiet.

KVINNER ER BEST: UP-sjef Odd Reidar Humlegård mener kvinner kjører bedre enn menn.
Foto: Tore Bergsaker/Dagbladet
KVINNER ER BEST: UP-sjef Odd Reidar Humlegård mener kvinner kjører bedre enn menn. Foto: Tore Bergsaker/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Sjefen for Utrykningspolitiet, Odd Reidar Humlegård finner støtte for sitt syn i statistikken.

Bare hver femte bilfører som mister livet i trafikken er en kvinne, viser tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

- Det er ingen tvil om at både eldre og yngre kvinner er mer fornuftige og forstandige og bedre sjåfører, sier UP-sjef Odd Reidar Humlegård til NRK.


Hvert år dør to til tre ganger så mange menn som kvinner i trafikken totalt. Årsaken er at menn gjør langt flere grove feil, mener Humlegård.


- 90 prosent av de mest alvorlige overtredelsene er det menn som står for. Dette gjelder høy fart, atferd og kjøring i ruspåvirket tilstand, og dette gjelder menn i alle aldre, sier han.


Nå er målet at kvinnene skal påvirke unge menn til å kjøre mer forsiktig. Det er livsviktig også for dem selv mener Humlegård.


- De fleste jenter som omkommer i trafikken i ung alder, omkommer som passasjerer eller som fotgjengere og ikke som sjåfører, sier UP-sjefen. (NTB)