Kvinner er flinkere til å parkere enn menn

Menn er utålmodige, og parkerer dårligere. Likevel er de mest fornøyd med egen parkering.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den evinnelige diskusjonen om hvem som er best til å kjøre bil - menn eller kvinner lever i beste velgående. Nå finnes imidlertid svaret på hvem som er flinkest til å parkere - kvinner naturligvis!

I følge Daily Mail ble undersøkelsen utført blant 2500 sjåfører. Testpersonene ble vurdert i ulike parkeringsaspekter med en maksimal poengsum på 20 poeng. Kvinnene fikk et gjennomsnitt på 13,4 - mennene et gjennomsnitt på 12,3.

Dette tyder kanskje på at ingen av kjønnene er noen mestre, men det er likevel kvinnene som kommer seirende ut av undersøkelsen.

Tar seg tid Menn er som ellers i livet noen utålmodige sjeler, mens kvinner som er kjent for å bruke lang tid på badet, også gjør det på parkeringsplassen. I snitt tok det kvinnene 21 sekunder å parkere. Mennene gjorde det på 16 sekunder. I følge rapporten vil dette si at i løpet av et liv bruker menn ni dager på å parkere, mens kvinner vier hele tolv dager av livet sitt på parkering.

Undersøkelsen som ble utført av Stobritannias største parkeringsselskap, NCP, undersøkte først evnen til å finne en parkeringsplass.

Utålmodige menn kjører fort gjennom parkeringsplassen, og overser derfor mange ledige plasser. Kvinner tar seg bedre tid, og legger merke til biler som skal til å kjøre ut og etterlate seg ledig plass.

Skrytende menn Å plassere bilen riktig før man kjører inn på den ledige parkeringsplassen var neste punkt. Å rygge er den foretrukne metoden blant kjørelærere. 39 prosent av kvinnene valgte å rygge, bare 28 prosent av mennene gjorde det samme.

Menn skryter som vanlig av egne prestasjoner, også på parkeringsplassen. Menn er faktisk så opptatt av å vise seg frem, at når de har en kvinne i bilen prøver de å presse seg inn i små luker, selv om større parkeringsplasser er ledige.

Etter å ha parkert var det bare 29 prosent av mennene som valgte å endre plasseringen av bilen. Hele 56 prosent av kvinnene ville gjøre justeringer, noe de vant på.

53 prosent av kvinnene parkerte sentralt på den gitte parkeringsplassen, kun 25 prosent av mennene. Dette resultatet var avgjørende for undersøkelsen.

Fakta er fakta... Det var mannen Neil Beeson som utførte undersøkelsen for NCP.

- Jeg ble ganske overrasket over resultatene, fordi i min erfaring har menn alltid vært de beste elevene. Det er imidlertid mulig at kvinner lagrer informasjonen lenger. Rapporten viser at menn må gi sine kvinnelige partnere respekt når det kommer til parkering. Fakta lyver ikke, sa Neil Beeson i et tv-intervju, i følge Daily Mail.

...eller? I 2011 meldte tyske forskere at menn er flinkest til å parkere, i følge NTB og Dagbladet. Undersøkelsen var lagt opp på en annen måte og vektla tid og de psykologiske aspektene rundt parkeringen.

Med dette fortsetter vel diskusjonen nok en gang...