- Kvinner er fødemaskiner

Japans helseminister om det motsatte kjønn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Er du japaner og tilfeldigvis kvinne, skal du ikke ha så mye annet på agendaen framover utover det å produsere barn. I alle fall hvis landets helseminister, Hakuo Yanagisawa får det som han vil.

Under et lokalpolitisk møte nylig, sa ministeren at kvinner skulle gjøre alt som sto i deres makt for å endre den synkende fødselsstatistikken.

- Redskapene er i orden

- Antall fødemaskiner er gitt og redskapene er i orden, så det eneste vi kan be dem om er å gjøre sitt beste, sa han til de fremmøtte, skriver BBC News.

De siste tallene viser at den japanske fruktbarheten sank sammen til et snitt på 1,26 barn per kvinne i 2005. I fjor produserte innbyggerne hakket flere barn, men det er fortsatt langt igjen til det ønskelige gjennomsnittet på 2,1 barn. Dette er det magiske tallet som skal til for å opprettholde befolkningstallet i Japan.

I 2006 økte antall fødsler med 23.000. Dette var første gang på seks år at tallene økte, skriver BBC News. I år forventer myndighetene at tallet vil synke igjen.

Må ha flere fødsler

Solens rike har et akutt behov for å øke fødselstallene. Dersom dagens trend fortsetter vil populasjonen falle med 30 prosent i løpet av de neste 50 årene. Per i dag har landet flere pensjonister enn ungdommer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer