Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kvinner får nye livsstilsykdommer

Stadig flere kvinner røyker og drikker som menn. Det fører til at kvinner får livsstilsykdommer som tidligere har rammet menn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Når kvinner overtar mannens helseskadelig livsstil, fører det til at de får de sykdommer som tidligere har rammet menn, melder BBC. I dag har kvinner langt større risiko for å hjertesykdommer, og det skyldes først og fremst at stadig flere kvinner røyker.

I tillegg fører kvinners nye alkoholvaner til at flere kvinner vil rammes av hjertetrøbbel i tiden framover.

-Mange kvinner undervurderer faren for hjertesykdommer fordi dette vanligvis rammer menn, sier hjertespesialisten Davies i BBC.

Det kvinnelige hormonet, østrogen, beskytter mot hjertesykdommer, men alkohol og røyk har større effekt på hjertets rytme.

kaja.hegg@dagbladet.no

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling