Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kvinner får toppstillinger i Saudi-Arabia

To saudiarabiske kvinner er utnevnt til hver sin toppstilling innen bank og finans. Den ene skal lede børsens styre, den andre blir banksjef.

FÅR TOPPSTILLINGER: To saudiarabiske kvinner er utnevnt til hver sin toppstilling innen bank og finans. Den ene skal lede børsens styre, den andre blir banksjef.
&nbsp;<span style="background-color: initial;">Illustrasjonsbilde. Foto: Faisal Al Nasser / Reuters / NTB Scanpix</span>
FÅR TOPPSTILLINGER: To saudiarabiske kvinner er utnevnt til hver sin toppstilling innen bank og finans. Den ene skal lede børsens styre, den andre blir banksjef.  Illustrasjonsbilde. Foto: Faisal Al Nasser / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den saudiarabiske storbanken Samba meldte søndag at Rania Mahmoud Nashar er blitt ansatt som bankens administrerende direktør.

Nyheten kom få dager etter at det ble klart av Sarah al-Suhaimi blir utnevnt til styreleder for landets børs, som gjerne omtales som Tadawul.

Utnevnelsene vekker oppsikt ettersom kvinner i Saudi-Arabia må leve med svært strenge sosiale restriksjoner. Blant annet er det det eneste landet i verden der kvinner ikke får lov til å kjøre bil.

Det kreves også at kvinner må få tillatelse fra et mannlig familiemedlem for å kunne studere og reise. Tidligere gjaldt kravet også kvinner som ville arbeide, men dette har myndighetene opphevet.

Rania Mahmoud Nashar har ifølge Samba 20 års erfaring fra banksektoren.

Den nye styrelederen for børsen, Sarah al-Suhaimi, har tidligere vært toppsjef i den saudiarabiske investeringsbanken NBC Capital. Da hun fikk stillingen i 2014, var hun den første kvinnen i landet som skulle lede en investeringsbank.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling