- Kvinner for kjappe med å legge beina i kors

Lokalpolitiker kastet ut under likestillings-debatten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Under gårsdagens bystyremøte i Kristiandsand ble Tore E. Olsen (Demokratene) kastet ut av salen. Det var på grunnlag av krenkende uttalelser mot kvinner og kvinnevold, skriver Fedrelandsvennen.

Bystyret skal ha blitt svært sjokkert da Olsen uttalte følgende:

«Jeg tror vi hadde redusert kvinnevolden hvis kvinner ikke var så kjappe med å legge beina i kors når mannen kommer hjem fra jobb».

Ordfører Jan Oddvar Skisland klubbet, men Olsen fortsatte:

«Det tror jeg ville redusert prostitusjonen også.»

Olsen måtte forlate møte, men ville hverken unnskylde seg eller ta til seg uttalelsen.

- Olsen ville ta opp et stort samfunnsproblem om kvinnevold og prostitusjon. Han fikk ikke fullført før han skulle avslutte, sier partifelle, Vidar Kleppe, til Dagbladet.no.

Kleppe uttaler seg på vegne av Olsen og forsvarer sin partikollega på det sterkeste.

Debatt

- Det er jo helt hårreisende at man ikke kan ta opp slike temaer på et bystyremøte. Man må da kunne få ytre sine meninger, sier han.

Har du forståelse for at utsagnet har vakt slik oppsikt?

- Jeg skjønner at det vekker debatt, men dette var bare en liten bit av en stor setting. Olsen er selvfølgelig mot vold mot kvinner, og han kysser sin kjære når han kommer hjem fra jobben.

- Er ikke dette krenkende mot kvinner?

- Det er ikke ment som å være krenkende mot kvinner, tvert om.

Kunne han sagt det med andre ord?

-Ja, han kunne kanskje sagt det på en annen måte, sier han.

«Får du mat hjemme blir du fornøyd»

Det var under en debatt om likestilling at mannen fra Flekkerøy kom med sine uttalelser. Ifølge Fedrelandsvennen satt flere av kvinnene med tårer i øynene, og noen jenter vurderte å gå.

- Olsens uttalelser er ren kjønnsfascisme. Dette er å se på kvinner som menns eiendom. Jeg ble så sint at jeg fikk vondt for å puste, sier Imri Leer-Salvesen (SV), til Ferdelandsvennen.

Olsen forsvarte sine utsagn da han kom ut av møtet:

- La meg si det slik, både om hjemmevold og prostitusjon: Får du mat hjemme, blir du fornøyd. Da trenger du heller ikke gå så ofte til andre for å få mat. Noen må tørre å snakke løsninger. Dette er løsningen på en del av kvinnevolden. Jeg sier altså en del, sa politikeren. til Fedrelandsvennen.

Støtter: Politiker Vidar Kleppe støtter sin partikollega, Tore E. Olsen.