- Kvinner hadde vært lurere om de brukte sex som middel til konfliktløsning

Hanne Nabintu Herland har skapt heftig debatt. Still henne dine egne spørsmål her.

KONTROVERSIELL: Hanne Nabintu Herlands uttalelser de siste dagene har ført til en debatt om dagens kvinneroller. Foto: Privat
KONTROVERSIELL: Hanne Nabintu Herlands uttalelser de siste dagene har ført til en debatt om dagens kvinneroller. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||  (Dagbladet.no): Telefonene har ikke stått stille hos religionshistoriker Hanne Nabintu Herland etter at hun kom med uttalelsen om at hun forsto godt at norske menn ville ha russiske og thailandske koner.Ordene falt på et valgmøte i Trondheim KrF hvor Herland var invitert som foredragsholder, og ble gjengitt i en kommentar i Adresseavisen og siden i Dagbladet.no. - Jeg overfalles av takknemlige meldinger fra menn. Det er tydelig at jeg har rørt ved et underkommunisert kompleks i den mannlige delen av befolkningen. Det virker som om det er en befrielse for mange - endelig kan vi snakke om at vi er i ferd med å få en situasjon der menn føler seg undertrykt av den kravstore kvinnelige delen av befolkningen, sier Herland til Dagbladet.no.

Etter foredraget har hun løpt fra studio til studio for å debattere feminisme. Det har også vært tilbakemeldinger av den mindre positive sorten. Flere har kalt utsagnene kvinnefiendtlige.

Kamp mot menn - Jeg har stor forståelse for at feminister føler noe av det jeg sier som ubehagelig, og jeg har stor respekt for mye av det arbeidet som feministene har stått for. Den konstruktive kampen for likeverd og stemmerett støtter jeg på min hals. Min kritikk går på at pendelen har gått for langt. Kvinnekamp har blitt en knallhard kamp mot mannen. Jeg tror det er et kompleks hos norske menn at de ikke tør å kritisere norske kvinners kravstorhet. Der ligger mitt engasjement, sier hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer