- Kvinner i politiet trakasseres seksuelt

Kvinner i politiet sliter. De får ikke de samme karrieremulighetene, og seksuell trakassering er et problem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Nasim Karim, leder i likestilling- og mangfoldsutvalget i Politiets Fellesforbund, fastslår at kvinner diskrimineres i politiet, og seksuell trakassering er et problem i etaten.

- Rammene i politiet er skapt av mann for menn. Det er ikke lagt til rette for at kvinner skal få de samme mulighetene. Det er en illusjon at det er likestilling. Mulighetene er der på papiret, men i praksis blir kvinner diskriminert, sier Nasim Karim.

Samtidig bekrefter hun at seksuell trakassering er et problem i politiet.

- Kvinner blir seksuelt trakassert. Det er en belastning for politiet. Vi skal forvente mer av politiet enn resten av samfunnet. Nesten alle har opplevd, sett eller kjenner noen som har vært utsatt for seksuell trakassering. De som sier noe annet, vet ikke hva seksuell trakassering er, sier Nasim Karim til Dagbladet.

Likestilling -Virkeligheten for politiet i Norge i 2016 er at svært få kvinner med politiutdannelse er i posisjon med budsjettansvar. Det er som ellers i samfunnet, slik i politiet at penger er makt. De som styrer har makt og de er menn. Kvinner er ikke i posisjon fordi de er kvinner, sier Nasim Karim.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer