Kvinner kan få orgasme av trening

Avslørt av forskere.

UVENTET BIEFFEKT: Ny forskning viser at trening kan utløse orgasme hos kvinner. Foto: Scanpix
UVENTET BIEFFEKT: Ny forskning viser at trening kan utløse orgasme hos kvinner. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Fenomenet har vært kjent i noen år, men for første gang er det gjennomført en studie som faktisk viser at trening kan gi kvinner orgasme, skriver det danske tidsskriftet Fri.

Funnene i en ny undersøkelse fra Indiana-universitetet i USA bekrefter at kvinner kan få en såkalt «coregasm», en orgasme utløst av trening av kjernemuskelatur i mageregionen. - Det er mest normalt at magetrening fører til orgasmer som er framprovosert av mosjon. Det er typisk øvelser som foregår hengende i stenger, sykling, spinning og løfting av vekter, sier forsker Debby Herbenick til eurekalert.org.  Uklar årsak Hva som faktisk skjer i de berørte kvinnenes kropper er stadig uklart, men resultatene av undersøkelsen gir et godt utgangspunkt for å undersøke dette nærmere, mener Herbenick. - Dataene er interessante fordi de peker på at orgasmer ikke nødvendigvis er en seksuell begivenhet. Dette kan også bidra til å lære oss mer om den underliggende prosessen som kvinnekroppen gjennomgår under en orgasme, sier forskeren. Forskningsresultatene er basert på spørreskjema på nett.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer