- Kvinner kan stoppe grådige mannfolk

Flere kvinner i styrene kan stoppe grådige menn og gi en mer moderat lønnsutvikling blant topplederne. Det er Kristin Moe og Ansgar Gabrielsen enige om.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Honoreringen av lederne ser ikke alltid ut til å stå i forhold til innsatsen. Jeg tror det ville vært riktig og sunt å få mer kvinnemakt inn i styrene. Kvinner er mer nøkterne når det gjelder økonomi, det ser vi i mange sammenhenger. De har også ofte bedre sosiale antenner for hva som er gangbart og ikke - noe som ser ut til å mangle i mange bedriftsstyrer, sier tidligere forbrukerombud Kristin Moe. I dag jobber hun som kommunikasjonsrådgiver.

Nøkterne kvinner

- Så du tror flere kvinner i styrene kan bidra til å stoppe grådige menn?

- Ja, det tror jeg. Vi ser allerede på lønnsforskjellen mellom kvinner og menn i samme yrker at kvinner har et annet forhold til honorering. Kvinner er ofte mer konservative når det gjelder økonomi.

Hun tror prinsippet med å «bruke etter evne og sikre seg til dårligere tider» er mer typisk for kvinner enn for menn.

- Som Jens P. Heyerdahl også bekrefter, er bedriftsledere i dag håpløst kortsiktige. Dette tillater en ukritisk honorering av ledere uten at man får erfart deres reelle verdi. Almskog og Kværner kan vel være et eksempel på det, sier Kristin Moe.

For mange hatter

Moe er helt på linje med næringsminister Ansgar Gabrielsen (H).

- Det er litt for mange av dem som sitter i styrene rundt om i næringslivet, som kommer fra en relativt begrenset klubb. Tar du ei snurpenot rundt dem som deltar i Norges Banks årsmiddag, så har du samlet de fleste av dem som bestemmer disse tingene, sier Gabrielsen til Dagbladet.

Næringsministeren er ikke i tvil om at flere kvinner i styrene og et større mangfold av styremedlemmer med mer varierte sosiale erfaringer vil kunne gi mer moderate lederlønninger.

Bedre forbilder

Gabrielsen gjentar at han gjennom avtalen med partene i arbeidslivet har forpliktet seg til å bruke statens eiermakt i kampen for en moderat lønnsvekst for ledere.

Han er opptatt av at ledere for store bedrifter forstår at deres handlinger gir vidtrekkende signaleffekter.

- Skal en predike moderasjon for andre, skader det ikke å gå foran med et godt eksempel, sier Ansgar Gabrielsen.

NØKTERN: Kristin Moe har lang styreromserfaring og tror at kvinner er mer nøkterne enn menn i økonomiske spørsmål.
ETTERLYSER KVINNER: Ansgar Gabrielsen.