Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kvinner lever i frykt i New Delhi

Nesten 96 prosent føler seg utrygge.

FRYKT: Kvinner i Indias hovedstad New Delhi lever i frykt. Foto: REUTERS/SCANPIX
FRYKT: Kvinner i Indias hovedstad New Delhi lever i frykt. Foto: REUTERS/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Kvinner i den indiske hovedstaden New Delhi lever i frykt, viser en fersk undersøkelse.

- Nærmere 96 prosent av alle kvinner i New Delhi opplever at de er utrygge i byen, forteller Lora Prabhu ved Centre for Equity and Inclusion (Cequin).

Blant kvinner som har opplevd overgrep og overfall i millionbyen, velger 44 prosent å tie om dette, viser en rundspørring Cequin har utført blant kvinner i alderen 15 til 55 år.

Kvinner fra alle samfunnslag og alle områder av New Delhi er med i undersøkelsen, og de fleste av dem forteller blant annet at de er redde for å ta bussen.

Mange av kvinnene forteller også at de unngår travle bydeler som Chandni Chowk, Connaught Place og Karol Bagh.

Rundt 60 prosent av de spurte mener at småjenter under ti år er mest utsatt for sextrakassering.

88 prosent forteller videre at få om noen griper inn når kvinner blir sjikanert på offentlige steder, og bare 19 prosent av kvinnene mener at det er noen vits å anmelde overgrep til politiet.

New Delhi skal i oktober neste år være vertsby for Samveldelekene, som trekker hundretusenvis av mennesker. Men Cequin advarer de som har planlagt å besøke den indiske hovedstaden under lekene.

- Dersom vi som innbyggere føler oss utrygge i New Delhi, hvordan skal vi da kunne sørge for at de som kommer fra andre land for å delta i Samveldelekene er trygge, sier Sara Pilot som er styreleder i Cequin.

Den uavhengige organisasjonen har nå i samarbeid med myndighetene i byen innledet en kampanje for å gjøre byen tryggere for kvinner.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media