Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Kvinner liker egentlig ikke sex

Komikeren Stephen Fry synes synd på heterofile menn.

SYNES SYND PÅ HETEROFILE MENN: Spehen Fry tror heterofile menn føler at kvinner synes de er ekle. Foto: EPA/ALEX HOFFORD
SYNES SYND PÅ HETEROFILE MENN: Spehen Fry tror heterofile menn føler at kvinner synes de er ekle. Foto: EPA/ALEX HOFFORD Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet:) De siste dagene har nok ikke vært de aller beste for Stephen Fry.

I dag måtte han fjerne bilder han tok på Harry Potter-settet, og med sjokkerende uttalelser om kvinnelig seksualitet har hatt fått feminister fra hele verden på nakken.
- Kvinner går kun til sengs med menn fordi sex er prisen de er villige til å betale for et forhold, uttaler
den britiske komikeren, skuespilleren, forfatteren og TV-personligheten i et intervvju med Attitude Magazine.

- Mange kvinner vil nok nekte for dette og si at «nei, nei, jeg elsker sex», men har de sex på samme måte som homofile menn har det? fortsetter Fry.

Synes synd på heterofile menn
Den homofile komikeren, som er i et forhold med 25 år gamle skuespiller Steven Webb, skal også ha uttalt at han synes synd på heterofile menn.

- Jeg tror heterofile menn føler at kvinner synes de er ekle. Det er vanskelig å tro at kvinner er like interessert i sex som menn. Hvis de var det ville det vært møtesteder hvor heterofile kunne ha sex, på samme måte som det er det for homofile, sier han i intervjuet.

Søndagsavisen The Observer beskriver uttalelsene som «ukarateristisk ekstreme» og som «uvanlige fra en mann som kjennetegnes av hamløs sjarm og forsiktig overklassehumor.»

- Kvinner lusker ikke rundt på krikegårder og tenker «gud, jeg må få meg noe» eller drar til Hampstead Heath for å ha sex med fremmede i buskene. Hvorfor ikke? Bare kvinner som tar betalt for det gjør slike ting, fortsetter Fry.

-Tullball
Journalist og feminist Rosie Boycott kaller Frys uttalelser for tullball.

- Vi reiser ikke til steder som Hampsted Heath fordi vi ikke trenger det. Vi søker spenning andre steder, som på barer og klubber, og vi gjør det nok i parken innimellom vi også, sier hun til The Guardian.

Journalisten som intervjuet Fry, Paul Flynn, sier til The Guardian at han syntes uttalelsene var veldig merkelige.

- Men det var det han sa, og det virket som han hadde tenkt en del på dette.

Twitret tilbake
Etter at uttalelsene ble utgitt i novemberutgaven av Attitude Magazine og skrevet om i flere britiske medier, blant annet av The Observer, har Fry tatt til motmæle.

- Noen jævla aviser feilsiterer et humoristisk intervju jeg ga, som i seg selv feilsiterte meg, og nå er jeg antikrist. Jeg gir opp, skriver Fry på Twitter.

Ikke lenge etter postet han enda en kommentar hvor han kun skrev «Bye, bye», noe som førte til at tilhengerene hans ble redd han skulle slutte å twitre, skriver The Guardian.

En talsperson for The Observer sier at de ikke har noen betenkeligheter med å sitere Frys uttalelser.

- Vi har på riktig måte sitert Frys uttalelser til Attitude Magazine. Han har ingen grunn til å anklage oss for noe.

Tvunget til å fjerne Potter-bilder
Torsdag la Fry ut bilder fra innspillingen av den nye Harry Potter-filmen, «Harry Potter and the Deathly Hallows». Bildene skal ifølge WENN blant annet ha vist Hogwarts i ruiner etter et slag mellom Potter og hans fiende Voldemort.

Fry hadde mulighet til å ta bildene ettersom han selv spiller en rolle i oppfølgeren til Guy Ritchies film Sherlock Holmes fra i fjor, som filmes like ved settet til Harry Potter.

Etter å ha fjernet bildene postet Fry atter en Twitter-kommentar.

«Oooops, jeg har blitt sendte i skammekroken...» skrev han.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media