Kvinner med Downs syndrom brukt som selvmordsbombere

Dødstallene i Bagdad har økt til 99.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): - Kvinnene som sprengte seg selv i Bagdad i går hadde Downs syndrom og visste ikke hva de var med på, hevder general og talsmann for den irakiske hæren Oassim al-Moussawi, ifølge nyhetsbyrået AP.

De skal ha blitt utstyrt med fjernkontrollerte bomber i vester og blitt sendt ut i folkemassene.

Irakiske myndigheter hevder Al-Qaida står bak det brutale angrepet - som til nå har kostet 99 menneskeliv i den blodigste dagen  i Irak siden april 2007.

Desperate metoder

Ifølge nyhetsbyrået tyder dette på at Al-Qaida sliter med å verve mennesker til å ta sine egne liv i slike aksjoner- og går til nye metoder i kamp mot amerikanerne i Irak.

Kvinner brukes også ofte fordi de bærer dekkende klær som irakiske soldater ikke har lov til å sjekke ved sjekkpunkter i byen.

Bombene gikk av med 20 minutters mellomrom to forskjellige steder i byen. Den første drepte 62 på et marked i sentrum. Den andre kostet 37 menneskeliv i et nybygd strøk av byen. 

Den ene av kvinnene som angivelig ble utnyttet til å sprenge seg selv var kjent for mange i området og gikk bare under navnet «den gale kvinnen».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer