Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kvinner med Downs syndrom brukt som selvmordsbombere

Dødstallene i Bagdad har økt til 99.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - Kvinnene som sprengte seg selv i Bagdad i går hadde Downs syndrom og visste ikke hva de var med på, hevder general og talsmann for den irakiske hæren Oassim al-Moussawi, ifølge nyhetsbyrået AP.

De skal ha blitt utstyrt med fjernkontrollerte bomber i vester og blitt sendt ut i folkemassene.

Irakiske myndigheter hevder Al-Qaida står bak det brutale angrepet - som til nå har kostet 99 menneskeliv i den blodigste dagen  i Irak siden april 2007.

Desperate metoder

Ifølge nyhetsbyrået tyder dette på at Al-Qaida sliter med å verve mennesker til å ta sine egne liv i slike aksjoner- og går til nye metoder i kamp mot amerikanerne i Irak.

Kvinner brukes også ofte fordi de bærer dekkende klær som irakiske soldater ikke har lov til å sjekke ved sjekkpunkter i byen.

Bombene gikk av med 20 minutters mellomrom to forskjellige steder i byen. Den første drepte 62 på et marked i sentrum. Den andre kostet 37 menneskeliv i et nybygd strøk av byen. 

Den ene av kvinnene som angivelig ble utnyttet til å sprenge seg selv var kjent for mange i området og gikk bare under navnet «den gale kvinnen».

SKOSAMLING: Etter det brutale angrepet er bare likenes eiendeler igjen på markedet. I går var den blodigste dagen i Bagdad siden april 2007. Foto: Mahmoud Raouf/REUTERS
SKOSAMLING: Etter det brutale angrepet er bare likenes eiendeler igjen på markedet. I går var den blodigste dagen i Bagdad siden april 2007. Foto: Mahmoud Raouf/REUTERS Vis mer

Skal knuse terroristene

Det har vært flere aksjoner på det aktuelle markedet tidligere, men siden volden har gått ned i byen de siste månedene har markedet igjen blitt et populært shoppingsted og et sted for bønn.

Men i går ble markedet igjen forvandlet til et blodbad.

Ifølge vitner på stedet var det uvanlig mye mennesker til stede på plassen i går på grunn av den fine dagen.

USA fordømmer selvsagt angrepet.

- Al-Qaida er den mest brutale og korrupte bevegelsen i verden, sier utenriksminister Condoleezza Rice, ifølge AP.

Iraks statsminister lover å gjøre alt i sin makt for å knuse terroristene.

- Jeg sverger på blodet til ofrene at vi skal nå alle våre mål om å sikre og stabilisere Irak, sier Nuri al-Maliki, ifølge Reuters.

image: Kvinner med Downs syndrom brukt som selvmordsbombere
99 DØDE: Her bæres et av ofrene på en siste reise med sin familie.
SORG: Mange sitter igjen uten sine kjære etter det brutale angrepet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media