Kvinner med neglelakk faller utenfor

NAV-direktør mener disse kvinnen ikke vil inn i industrien.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I går orienterte Rolf Lossius, assisterende NAV-direktør i Møre og Romsdal, fylkets nærings og miljøutvalg om situasjonen på arbeidsmarkedet.

Da lanserte han begrepet «kvinner med neglelakk» som betegnelse på en gruppe som faller utenom arbeidsmarkedstiltakene som NAV tilbyr, skriver Sunnmørsposten.- Det er snakk om en gruppe arbeidstakere der vi ikke har passende tiltak. Det er vi opptatt av og ønsker å gjøre noe med, sier Lossius til avisa, og presiserer nærmere:


- Vi snakker om kvinner som er ansatt i butikk eller noen av dem som arbeider innenfor helse og omsorgssektoren og som kanskje legger mer vekt på det estetiske i yrket enn andre.

- Tatt ut av sammenheng

På spørsmål fra Dagbladet.no om hva han mener med begrepet, sier han at det er tatt ut av sin sammenheng.

- Poenget er at vi ser et trendskifte på ledighetsutviklingen i fylket. Ledigheten vil slutte å gå ned, og i stedet blir det en liten stigning. Det samme gjelder tiltaksplasser. De tiltakene vi har er i liten grad rettet mot kvinner. Formuleringen kom som en innskutt bisetning da jeg ble bedt om å gi et eksempel på de som bli rammet, sier han.

Han sier at NAV jobber med å få attføringstiltak som er tilpasset de som skal på tiltak i stedet for omvent.

- Visse grupper vil ikke inn i industrien, sier Lossius

OPTATT AV ESTETIKK: Det er snakk om en gruppe arbeidstakere der vi ikke har passende tiltak, sier NAV-direktøren. FOTO: METTE RANDEM/DAGBLADET
OPTATT AV ESTETIKK: Det er snakk om en gruppe arbeidstakere der vi ikke har passende tiltak, sier NAV-direktøren. FOTO: METTE RANDEM/DAGBLADET Vis mer

- Hvem tilhører disse gruppene?

- Det gjelder kvinner i estetiske yrker. Disse arbeidstiltakene vil ikke være motiverende for denne gruppen, sier han.

- Utfordring for NAV

- Er du bekymret for kvinner med neglelakk?

- Nei.  Og hvis uttalelsen har støtet noen beklager jeg dette. Det var ikke tilsiktet, sier han til Dagbladet.no.

Lossius kan ikke begrunne påstandene med tall eller andre faktaopplysninger, mens sier til Sunnmørsposten at resonnementet som ligger til grunn er at ved en betydelig økning i ledigheten vil kjøpekraften gå ned og kjøp av personlig velvære vil være en av de første tjenestene man kutter ned på.

- Derfor kan det i denne gruppen oppstå spesielt stor ledighet, noe som gir utfordringer for NAV i forhold til å ha de riktige tiltakene tilpasset denne gruppen, sier han.

Kvinner med neglelakk faller utenfor