- Kvinner med trange jeans ikke skyld i voldtekt likevel

Italiensk høyesterett har omgjort kontroversiell dom.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I går var det stor jubel blant italienske kvinner etter at landets høyesterett, la Corte Suprema di Cassazione, omgjorde en kontroversiell dom fra 1999.

Den nesten ti år gamle kjennelsen ga medhold til en 45 år gammel kjørelærer om at han ikke kunne ha voldtatt sin 18 år gamle elev fordi buksene hennes var så trange at de ikke kunne ha kommet av uten hennes samtykke. Dermed skapte dommen presedens i italiensk rettsvesen om at kvinner med trange jeans per definisjon ikke kunne bli voldtatt eller utsatt for seksuelle overgrep.

- Jeg er svært fornøyd med den nye dommen, men likevel misfornøyd over at vi måtte skrive år 2008 før vi anerkjente et åpenlyst faktum - at det ikke er noen sammenheng mellom kvinneklær og den volden kvinner daglig utsettes for, sier politikeren Alessandra Mussolini ifølge the Telegraph.

- Intet kyskhetsbelte

Den nye kjennelsen kom i forbindelse med ankesaken til en 37 år gammel mann som var blitt dømt til ett års fengsel for å ha seksuelt misbrukt sin 16 år gamle stedatter, melder Times Online.

37-åringen anket saken inn til høyesterett med den begrunnelse av han ikke kunne ha hatt hendene sine nede i jentas bukser mot jentas vilje fordi de var for trange, og henviste til dommen fra 1999.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer